Programkereső

Ziffer Sándor a műkereskedelemben

Ingyenes
2020. január 22-én, szerdán 17 órakor Martos Gábor műkereskedelmi szakíró Ziffer Sándor a műkereskedelemben c. vetített képes előadása a Deák Gyűjteményben (Székesfehérvár, Oskola utca 10.)

A Szent István Király Múzeum tisztelettel meghívja önt, családját és barátait
2020. január 22-én, szerdán 17 órára
Martos Gábor műkereskedelmi szakíró
Ziffer Sándor a műkereskedelemben c. vetített képes előadására
a Deák Gyűjteménybe (Székesfehérvár, Oskola utca 10.).

 

A Van, aki marad… című Ziffer-kiállításhoz kapcsolódva lesz egy előadás CSAKIS és KIZÁRÓLAG arról, hogy hogyan szerepeltek az elmúlt években, illetve hogyan szerepelnek ma Ziffer Sándor munkái a műkereskedelmi piacon, azon belül is mindenekelőtt a nyilvános árveréseken. Bemutatjuk leütési árainak alakulását; külföldön – Romániában/Erdélyben, illetve Nyugat-Európában – és persze főleg itthon legdrágábban elkelt munkáit; hogy hogyan viszonyulnak ezek más nagybányai festők alkotásainak aukciós áraihoz; illetve lesz szó általánosabban arról is, hogy mi befolyásolja egy-egy művész munkáinak műkereskedelmi szereplését, árainak alakulását, piaci sikereit vagy kudarcait.

 

Martos Gábor PhD
műkereskedelmi szakíró 2000 óta foglalkozik a műkereskedelem elméleti kérdéseivel; több száz cikket írt hazai és külföldi lapokba; 2011-ben az ELTE Filozófiatudományi Doktori iskolájában – Magyarországon elsőként – doktori fokozatot szerzett a témában. 2013-ban jelent meg Műkereskedelem – Egy cápa ára című kötete, 2014-ben A tőzsdeügynök képei – Egy ismeretlen magyar műgyűjtő és kollekciójának története című könyve, 2018-ban pedig „Ilyet én is tudok…” – Sokmilliós művek kalapács alatt című kötetében az absztrakt/nonfiguratív művészet szereplésének aspektusából elemezte a világ és Magyarország műkereskedelmi piacát. A CCA – Kortárs Műgyűjtő Akadémia állandó előadója; a papageno.hu kulturális weboldalon Senki többet? cím alatt rendszeresen jelennek meg blogbejegyzései a világ és Magyarország műkereskedelmének érdekességeiről.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Oskola u. 10.