Programkereső

Csajos est: Testbeszéd és emberismeret

A testi kommunikáció, a tipikus női mozdulatok állnak a Barátság mozi február 19-i Csajos estjének középpontjában:

Sohonyai Edit írónő humoros one-woman-show-ja a testbeszédről és az emberismeretről szól. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után A vendégek című angol fekete komédiát vetíti a Barátság mozi.

Miért figyeljük inkább a testet a szavak szintje helyett? Honnan jönnek a férfiak és a nők testi kommunikációjának különbözőségei? Melyek az alfahímek mozdulatai? Melyek az omegáé? Melyek azok a tipikus női mozdulatok, melyek elengedhetetlenek a sikeres pasizáshoz? Számtalan érdekes kérdést vet fel már előzetesen az előadó, Sohonyai Edit, és biztosan a közönségnek is több kérdése lesz ebben a témakörben.

„Járom az országot és általános iskolásoktól egyetemistákig vagy éppen felnőtteknek beszélek az ember 'állati' működéséről. Főként arról, ami a párkapcsolatokat érinti” – mondja az író-előadó, aki humoros formában, de tudományos igénnyel elemzi testbeszédünket. „Ha kíváncsi vagy, mi a 'szingliség titka', miről beszél öntudatlanul is a testünk a másik embernek, gyere, hallgasd meg az előadásomat!” – invitál az estre Sohonyai Edit, aki vallja: Nőnek lenni jó!

Sohonyai Edit Székesfehérváron született, 1970-ben. A Móra kiadó fennállásának legfiatalabb ifjúsági regényírója, hiszen Macskaköröm című regényét 20 éves kora előtt írta, saját naplója alapján. 1990-es indulása óta 12 könyvet írt, melynek témája Székesfehérvár, és az itt élő kamaszok sorsa. Írói munkája mellett sajátos stand uppal járja az országot: az önbizalomról, a férfi-nő kapcsolatok testnyelvi megnyilvánulásairól beszél kamaszoknak, felnőtteknek egyaránt. Évente 100–140 előadást tart párkapcsolatról, metakommunikációról, egyfajta zanzásított elegyét annak, amit erről a témáról tudni kell, és amit jó lenne, ha az iskolában is tanítanának. „Mennyi tévutat lehetne megspórolni, ha tisztába lennénk önmagunkkal, és az ösztönszintünk jelzéseivel!” – mondja.

A beszélgetés után A vendégek című angol fekete komédiát nézheti meg az előadásra jegyet váltó közönség Sally Potter rendezésében, Kristin Scott Thomas, Patricia Clarkson és Timothy Spall főszereplésével. A történet helyszíne egy elegáns londoni lakás, ahol egy baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány egészségügyi miniszterévé. Úgy tűnik azonban, hogy ma szinte minden jelenlevőnek van valami szenzációs bejelentenivalója, és a vendégek egyre kevésbé figyelnek Janet példa nélküli sikerére. Az egyik várva várt vendég távol marad, viszont egyszer csak előkerül egy pisztoly…

Esemény weboldala

Időpont(ok):

2020.02.19.szerda18:00

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.