Programkereső

FONAL-FA-LÓ - 2020. MÁRCIUS 16-TÓL NEM LÁTOGATHATÓ!

Ingyenes
Farkas Cecília (CimóCumó) és Németh Andrea (Tatek Művek) kézművesek kiállításának ünnepélyes megnyitója.

A közönség figyelmébe ajánlja: Gonda Emma népművelő, a Fejér Megyei Kézművesek Egyesületének elnöke; közreműködik: Cserta Gábor Pro Cultura Albae Regiae-díjas zenész.

Farkas Cecília: "Szeretem, hogy minden általam megálmodott és elkészített cumó használati tárgy is egyben. Az a célom, hogy amikor az emberek a kezükbe

vagy magukra veszik az általam készített holmikat, jobb kedvre derüljenek. Nagyon szeretem a színeket, ezek harmonikus kombinálását a termékeim megalkotása során.

    Nagyon szeretem az egyedi, megrendelésre készülő, névvel és jellel ellátott farmer ovis zsákjaimat, mert hiszem, hogy egy-egy kedves, névre szóló tárggyal megkönnyíthetjük az ovikezdés nehézségeit.
    Kedvenc időtöltésem a horgolás - minden nap horgolok, rengeteg ötletem van, talán emiatt is párhuzamosan több darab készül nálam: csipkekendők, fejrevalók, sálak, horgolt figurák (amigurumik), mellények, fejpántok – az évszaknak megfelelő kivitelben.
    Én is egyre fontosabbnak érzem környezetünk védelmét, a minél kisebb ökolábnyomot, ennek jegyében kezdtem el úgynevezett zero waste használati tárgyakat készíteni, mint például textil újraszalvéták, vízhatlan béléses uzsonnás táskák, textilzsebkendők.
    Szeretek farmerrel dolgozni, különösen használt farmerrel, ezt az alapanyagot is szívesen használom, ezekből neszesszert, táskákat készítek, designer patchwork pamutvásznakkal kombinálva."

Németh Andrea: "A Tatek művek létrehozásával az volt a célom, hogy olyan tárgyakat alkossak, melyek a hétköznapi használatuk során másoknak is örömöt okoznak, szépséget visznek a sokszor szürkének mondott napi rutinba, és emellett nem károsítják a környezetet.

Szeretem a fa mintázatát, az illatát, mikor égetek bele. Szeretem az egyszerűségét. Az első mintáim egyszerű virágok voltak, majd jöttek a különböző fa motívumok, tulipánok, és a házikók. A házikók sokasodtak, lett belőlük meseváros. A virágok összefonódtak, lett belőlük hagyományos magyar minta, amit talán a magyar népmesékből mindenki ismer. A hagyományok, a magyar kultúra szintén fontos számomra, ezért szeretem annyira a tulipánokat és a „népmesés” mintát."

Esemény weboldala

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Köfém ltp. 1.