Programkereső

Online - MintaKINCStár – a népművészeti anyanyelv 30 órás továbbképzés

Ingyenes
A továbbképzés óvodapedagógusoknak, tanítóknak, rajztanároknak, művelődési házakban és könyvtárakban dolgozóknak ajánlott.

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!!!

A kialakult járványhelyzet miatt, a programot online módon valósítjuk meg, kérünk minden érdeklődőt hogy a magyarart@gmail.com címen jelezze, hogy részt kíván venni a programban. A képzésre már korábban jelentkezetteket e-mailban értesítjük a program változásairól!

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket megismertessük népünk hagyományaival, díszítő motívumainak formavilágával. E nyelv, anyanyelv elsajátítására dolgoztuk ki, mintegy hiánypótlásként a Mintakincstár foglalkoztató sorozatot. A megszerzett tudás segítségével hallgatóink képesek lesznek olyan foglalkozásokat tartani és játékeszközöket készíteni, amelyek a játékélmény mellett észrevétlenül becsempészik a gyerekek vizuális memóriájába a népművészeti mintákat.

MintaKINCStár játék típusai többek közt:

Memóriajáték

Mátrixok

Illeszd a helyére!

Bújtasd el!

Nyomozz!

Rakd össze!

Dominó

Vizuális játékok: nyomatok készítése, színes indigó, leporelló készítése stb.

A képzés során megismerhető mintavilág:

különböző tájegységek hímzésmintái

fafaragás motívumok

mézeskalács ütőfák mintái

kékfestő minták

fazekas termékek különböző formái és mintái

A továbbképzés óvodapedagógusoknak, tanítóknak, rajztanároknak, művelődési házakban és könyvtárakban dolgozóknak ajánlott.

A képzésen mindenki elkészítheti saját játékkészletét, mely azonnal használható. A programon minden eszközt és alapanyagot biztosítunk.

A tanfolyam TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00449 azonosító számú projektnek köszönhetően ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A létszám korlátozott a jelentkezések sorrendjében töltjük fel a tanfolyamot.

Jelentkezési határidő: 2020. március 2.

E-mail: magyarart@gmail.com , telefon: Sevella Zsuzsanna 20/5846401

Facebook oldal

Időpont(ok):

2020.03.13.péntek14:00
2020.04.03.péntek14:00
2020.04.24.péntek14:00
2020.04.25.szombat09:00

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Farkasvermi út 2.