Programkereső

Körtevirágok - A Prospero Színkör előadása

Színházi meditáció - meditatív színház. Úrrá tudunk-e lenni a saját türelmetlenségünkön, le tudunk-e fékezni, el tudunk-e csendesedni, hogy egy virágot igazán szemügyre vegyünk?

Színpadi etűdök klasszikus és modern haikukra

Szinte már évszázados közhely, hogy az életünk felgyorsult - folyamatos külső és belső zajban, nyüzsgésben élünk. A bennünket elöntő információáradatban egyre inkább szem elől veszítjük a lényeget. Úrrá tudunk-e lenni a saját türelmetlenségünkön, le tudunk-e fékezni, el tudunk-e csendesedni, hogy egy virágot igazán szemügyre vegyünk?

Ez az előadás egy kísérlet: össze lehet-e egyeztetni az egyik legklasszikusabb japán versforma tisztaságát és személytelenségét a színpad és a színészi jelenlét személyességével? Ideális esetben a költő, a színész semmivé válik: a haiku végül az olvasóban, a nézőben születik meg. Ha átadjuk magunkat a képeknek, hangoknak, mozdulatoknak, a szavak zenéjének: nemcsak a külvilágról, a természetről, hanem talán magunkról is megtudunk valami újat. És arról, hogy ez nem is olyan nagy különbség.

Színészek:
Alföldi Áron
Bognár Beatrix
Czeller Péter
Dorth Borbála
Varjas Benjámin

Rendezte:
Micskó Zoltán

Az előadás után az érdeklődőknek közönségtalálkozó, kötetlen beszélgetés a színészekkel és a rendezővel.

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.