Programkereső

15. Országos Könyvtári Napok - Vendégünk: R. Kelényi Angelika

Ingyenes
A 15. Országos Könyvtári Napok alkalmából vendégül látjuk a Terézanyu-díjas írónőt, R. Kelényi Angelikát, akivel Bokros Judit újságíró beszélget.

Angelika az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végzett. 2006-tól a Blikk Nők és a Tina magazin külsős cikkírója volt. 2014-ben nyerte el a Terézanyu pályázat fődíját, ezt követően indult el regényírói pályafutása. Jelenleg hivatásszerűen regények írásával foglalkozik, emellett az Álomgyár Kiadó PR-vezetőjeként dolgozik.

2014-ben jelent meg az első könyve Az agyam eldobom címmel az Álomgyár Kiadónál. Ezt követte még ebben az évben a Negyven felé pártában. 2015-ben újabb két kötete jelent meg Egy hajszálon múlt és Váláshelyzet címmel, melyek a sokak által ismert, kemény élethelyzeteteket dolgozzák fel humoros, laza stílusban.

2016-ban az írónő zsánert váltott és történelmi témájú sorozatba kezdett bele. A Szulejmán és a magyar udvarhölgy, majd folytatása a Szulejmán és a kolostor rabja történelmi eseményeken alapuló romantikus kalandregények. Egy újabb történelmi regénye Az Ártatlan a 17. század elején játszódik Báthory Erzsébet udvarában, melynek második része, a Bűnös örömök városa 2017 októberében jelent meg, harmadik része, A párizsi nő pedig 2018 márciusában került a könyvesboltokba. 2018 őszén új regénysorozatba kezdett, Mennyei bűnök címmel, mely a 19. századi Rómába kalauzolja az olvasókat. Történeteiben minden esetben erős, harcos, mégis hétköznapi nők a főhősök, akiknek szerepébe bárki beleélheti magát. A Mennyei bűnök olyan súlyos és ma is aktuális kérdésekkel foglalkozik, mint a hatalommal való visszaélés, az erőszak, ellenpontozásként pedig a család összetartó ereje és a feltétel nélküli szeretet jelenik meg. 2019 nyarán egy könyv erejéig visszatért eredeti zsáneréhez és egy humoros, romantikus regénnyel jelentkezett (Barcelona, Barcelona), majd ősszel folytatta Mennyei bűnök sorozatát.

Forrás: www.alomgyar.hu

Esemény weboldala

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Köfém ltp. 1.