Programkereső

Királyok a Királyi Napokon // Zichy liget

Ingyenes
Király Linda és Király Viktor élő zenekaros nagy koncertje a Székesfehérvári Királyi Napokon, sztárvendég: Bebe.

KIRÁLY LINDA
Király Linda New Yorkban született, 8 éves korától énekel. Klasszikus tanulmányait 12 évesen kezdte a Performing Art Institute of Long Islandben. Ekkortól kezdve már növendék hangversenyeken, tévéshow-kban lépett fel. 1999-ben Linda családjával együtt Magyarországra költözött. 2001-től Komlóssy Erzsébet, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas művészének tanítványa volt. Presser Gábor „Szerelem utolsó vérig” című film betétdalával ismerte meg az ország, majd heteken keresztül énekelte a Big Brother főcímét, amelynek hanganyaga két hét alatt dupla-platina lemezes lett Magyarországon. Majd jött egy újabb felkérés, ezúttal Andrew Lloyd Webbertől „Az Operaház fantomja” női főszerepére. 2003 decemberében készült el első szóló albuma. 
Az Egyesült Államok, Anglia, Németország számos neves előadója, zeneszerzője és Grammy-díjas producere kereste meg, dolgozott többek közt Mousse T-vel, Denzil Fosterrel, Rodney Jerkins-szel, Pras Michellel, Shannon Sanders-szel és Eric Benét-vel. Nemcsak énekesnőként, de dalszerzőként is sikeres: számos nemzetközi előadónak írt már dalt, melyek közül a legismertebb a Bob Sinclar számára írt „Groupie”, melyet már több mint 6 milliószor néztek meg a YouTube-on.


KIRÁLY VIKTOR 
Király Viktor énekes, dalszerző, a negyedik Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as „Év Hangja”.
New York-ban született, 16 éves koráig családjával az USA-ban élt. 1999-ben költöztek vissza Magyarországra. Gyerekkorát végigkísérte a zene: 10-11 évesen édesapjától tanult dobolni, zongoraórákra járt, ikertestvérével és barátaikkal különböző zenekarokat alapítottak. 2009-ben jelent meg bemutatkozó stúdióalbuma Király Viktor címmel. 2010 decemberében megjelent második önálló albuma „Solo” címmel. Az albumon tíz új, angol nyelvű dal volt hallható, köztük a nagy sikerű címadó Solóval. A dal gyors népszerűségre tett szert, első helyet pozíciót ért el a hazai slágerlistán, videoklipjét pedig több mint 2 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on. 2011-ben két dalban is közreműködött nővérével, a „Move Faster” című dancepop felvételben és az Eurovízióra is benevezett „Untried” című slágerben. 2013-ban a „Fire” című dal lett az év rádiós slágere a Mahasz éves összesítése alapján. Ezen kívül részt vett az egyik legnagyobb nézettségű tévéműsorban is, „Az ének iskolája” című tehetséggondozó show-ban tanárként. 2014 januárjában megjelentette következő kislemez dalát és videoklipjét, a „Running Out Of Time”-ot, melyben a zenei legenda, Darryl "DMC" McDaniels is közreműködött, aki az amerikai, többszörös platinalemezes és a Rock ’n’ Roll Hall Of Fame-be is beiktatott RUN-DMC nevű hip hop csapat egyik alapító tagja. Ebben az évben “Az év férfi énekese” Comet-díjat, valamint a Playboy Man Of The Year különdíját is átvehette.


BEBE – ABEBE DÁNIEL
Bebe gyerekkora óta foglalkozik a zenéléssel, és már gimnazistaként eldöntötte, hogy zenei pályára szeretne lépni. 1990-1995 között az Old Sound, 1995-1999 között a Murphy Band, 1999-ben a Picasso Branch, majd 2000-től a Back II Black zenekar tagja volt, ahonnan 2015 szeptemberében vált ki. 2003 tavaszán a Fekete Csődör szerepét játszotta az „Alul semmi” című musicelben a Szolnoki Szigligeti Színházban, ezt követően a Tordy Géza rendezte „Egy csepp méz” című színdarabban Hernádi Judit mellett kapott szerepet. Hosszú évek óta dédelgetett álma vált valóra, amikor 2014-ben elindította szólókarrierjét. Saját dalokkal, egyedi hangzással és a megszokott hanggal pezsdíti fel a közönség hangulatát.

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Zichy liget