Programkereső

Hogyan szabadulhatunk meg a STRESSZTŐL? - gyakorlatok a mindennapokra

Ingyenes
Fél napos tanfolyam sok gyakorlattal, amelyek segíthetnek a mindennapok során a nyugodtabb, boldogabb élet és a céljaink elérésében.

Nehézségekkel mindennap találkozunk, és sokszor az általuk okozott stressz hatásaival is. A tartósan fennálló feszültség jelentősen ronthat életminőségünkön és egészségünk rovására is mehet, ezért jó, ha tudjuk, hogyan lehet a stressz kialakulását megelőzni, vagy ha már megjelent, akkor feloldani.

A tanfolyam során ehhez szeretnénk segítséget nyújtani: hasznos tanításokat és konkrét gyakorlatokat adunk át az ókori filozófia tapasztalataiból és a modern pszichológia és kineziológia tárházából. Ezeket a mentális, érzelmi és mozgásos gyakorlatokat bárki használhatja, hogy megszabaduljon a felesleges feszültségtől, és életében a valóban fontos dolgokra tudjon koncentrálni.
Nem a laza, stresszmentes, üres életet keressük, de nem is a túlhajszolt, túlfeszített, időhiánnyal, és állandó problémákkal teli napokat, hanem a boldog és egészséges középutat, amikor életünk hangszerének húrjai jól hangoltak, sem túl feszesek, sem túl lazák, ezért harmonikusan szólalnak meg.

Az öt órás tanfolyam során:

- Megismerjük a stressz elméletét, kialakulását, jeleit és fokozatait.
- Elsajátítunk számos egyszerű stresszoldó gyakorlatot. Ezeket megelőzésképpen és a már esetleg kialakult nehéz lelki helyzetek kezelésére is alkalmazhatjuk, mindig olyat választva közülük, amire éppen szükségünk van.
- Elgondolkodunk azon, hogy az embernek miért van szüksége a nehéz helyzetekre, és azon is, hogy hogyan tudjuk tudatosan kezelni ezeket a helyzeteket, sőt az egész életünket, hogy ne csak sodródjunk a körülmények hatására.
- Megnézzük, hogyan tudjuk fejleszteni megkülönböztető képességünket, amellyel fel tudjuk mérni, miért és mi ellen érdemes, sőt kell is harcolunk, és hogy mi az, ami csak felesleges szenvedést okoz.
- Megtanuljuk, hogyan gyűjtsük össze és használjuk fel belső kincseinket.
- Felismerjük, hogy a jelenben stresszt kiváltó dolgokra általában sablonosan, gépiesen reagálunk, mert a múltbeli tapasztalatokat nem megfelelően használjuk fel. Megnézzük, hogyan tudunk megszabadulni a gépies reakcióinktól, hogy újra szabadon dönthessünk életünk mindennapi és kiemelt pillanataiban.
- Amellett, hogy megismerjük, hogyan oldjuk a stresszt saját magunkon, arra is kapunk tanácsokat, hogy hogyan tudunk másoknak is segíteni.

Előadó: Dr. Nagy Alinda és Klatsmányi Péter

A tanfolyamra e-mailben kérjük regisztrálni legkésőbb a programot megelőző csütörtök éjfélig.
Információ és jelentkezés: szfvar@ujakropolisz.hu
A tanfolyam díja 3500 Ft, diákoknak 2500 Ft.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a.