Programkereső

LAJO$ – lóhalál szünet nélkül: Csider, Jónás, Pion

Csider István Zoltán és Pion István, azaz a Csion Bölcsei most is jegyzőkönyvvel jelentkeznek, csakhogy ezúttal a magyar avantgárd egyik csúcsteljesítményét veszik alapul

A ló meghal, a madarak kirepülnek – ez a címe annak a poémának, amelyből kiderül, hogyan fektette két vállra Európát a kölyök, akit Kassák Lajosnak hívtak. A legnagyobbat mégsem ő, hanem a magyar költészet nyerte ezzel az 1922 óta feszt csak haldokló paripával + az egyfolytában kirepülő madarakkal.

Csider István Zoltán és Pion István, azaz a Csion Bölcsei most is jegyzőkönyvvel jelentkeznek, csakhogy ezúttal a magyar avantgárd egyik csúcsteljesítményét veszik alapul. A fiatal költő-slammerek arra kíváncsiak, miképpen szólaltatható meg ma ez a 95 éve született remekmű. Legkedvesebb közös „talált tárgyuk” leporolásához, újraértelmezéséhez, illetve a 130 éve született Kassák Lajos emléke előtti rendhagyó főhajtáshoz ráadásul a magyar zenei élet egyik legeredetibb kísérletezőjét sikerült megnyerniük: a szünet nélküli lóhalál élő-improvizatív zenei anyagáért az Artisjus-díjas dalszerző-énekes, Jónás Vera felel.

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Megyeház u. 17.