Programkereső

Játék és közösség

Ingyenes
Könyvbemutatóval kísért játéktörténeti konferencia

Az egész napos konferencia délelőtt 10 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében (Székesfehérvár, Városház tér 1.), majd délután 13:00-tól a Hetedhét Játékmúzeum Réber termében folytatódik (Székesfehérvár, Oskola utca 2-4.)

A konferencián a játék közösségépítő szerepéről tartanak a szakemberek előadást, elméleti és gyakorlati oldalról is egyaránt megközelítve a témát. Szó lesz többek között a népszerű gyermekfesztiválokról, mint a Győrkőcfesztivál vagy a Hetedhét Játékfesztivál, de a hagyományos és virtuális játékok közösségépítő szerepéről és annak társadalmi hatásairól is. A konferencia felkért előadói között muzeológusok, pszichológusok, oktatók és tapasztalt közösségépítők szerepelnek, így több perspektívából is bepillantást nyerünk a témába.

A konferencián bemutatjuk a „Játék és tudomány a Hetedhét Játékmúzeumban. Válogatás a Moskovszky Éva emlékére rendezett konferenciák előadásaiból 2012-2016.” című kötetet, amely a konferencia idején és később is megvásárolható lesz a Hetedhét Játékmúzeumban. A kötetet bemutatja: dr. Pálfi Sándor tanszékvezető, főiskolai tanár (Debreceni egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar)

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Városház tér 1.