Programkereső

A ’30-as évek városfejlesztése - műemléki séta

Ingyenes
Csitáry G. Emil polgármestersége idején történt építkezések eredményeit ismerhetik meg az érdeklődők Dr. Demeter Zsófia történész tanulmánya és az arra épülő műemléki séta segítségével.

Székesfehérváron az 1931-1941 közötti időszakban, a Csitáry-érában korábban nem látott fejlesztések valósultak meg, amelyek az ipart, a közlekedést és a város középületeit, köztereit egyaránt érintették. Ezt a korszakot egyfajta keretbe foglalták az 1930-as Szent Imre év és az 1938-as Szent István év eseményei. Ezen építkezésekben gazdag évtized eredményeit mutatjuk be Önöknek Dr. Demeter Zsófia történész tanulmánya és az arra épülő műemléki séta segítségével, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket.

A tanulmány bemutatója 2017. november 16-án, csütörtökön 9 órakor lesz, a  Fehérvári Civil Központban, majd az ezt követő tematikus séta 10 órától indul a Rózsaligetben lévő Csitáry-kúttól.

Rossz idő esetén a sétát virtuálisan tesszük meg a Fehérvári Civil Központ épületében.

A sétát Váczi Márk, a Magyar Városkutató Intézet topográfiai munkatársa vezeti.

A programon való részvétel ingyenes, a tanulmány a rendezvény napjától 800 Ft/db áron megvásárolható a Fehérvári Civil Központban.

Kérjük, hogy részvételi szándékát előzetesen jelezze az alábbi elérhetőségen!

E-mail: topografia@echomail.hu

 

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Rákóczi utca 25.

Programajánló