Programkereső

FILO-CAFÉ

Ingyenes
Szerinted van véletlen? (sorsról és szabad akaratról)

Szerinted van véletlen? Vagy minden eleve elrendeltetett, és az embernek semmi más dolga sincsen, mint végigmenni azon az úton, amit a bolygók kijelöltek számára? Létezik-e szabad akarat, és ha igen, miben fedezhető fel az emberi szabadság? Hogyan határozható meg ennek a mértéke? Miért állítják a tapasztalt asztrológusok, hogy a csillagok meghatározzák az életünket, sorsunkat, és miért tanítja mégis a filozófia, hogy a bölcs uralkodik a csillagain?

Szerinted Fortuna tényleg vak, vagy az ember saját szerencséjének kovácsa? És hiszel abban, hogy a találkozások sorsszerűek?

Jósoltál, jósoltattál már? Ha igen, bekövetkezett? És ha igen, szerinted azért, mert be kellett következnie, vagy inkább az önbeteljesítő jóslatban hiszel? Megjelent-e a jóslatban a választás, a döntés szabadsága, vagy eleve úgy szólt, hogy ez és ez lesz?

Ilyen, és hasonló kérdésekről beszélgetnénk 2018 első Filo-Café találkozóján. Lehetőség lesz összevetni olvasmányainkat, különböző filozófiai tanításokat a Sors törvénye és a szabad akarat témájában, és természetesen egyéni történeteinket és tapasztalatainkat is megoszthatjuk egymással.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Rózsa u. 1.