Programkereső

Szerencsehozó Lencse

Ingyenes
Újévkor mindenki megteheti az első lépést szerencséje érdekében: a hagyományokat követve 2019. január 1-jén, kedden 14 órától ismét bőséget hozó lencsefőzelékkel kínálják a székesfehérváriakat az Alba Plaza előtti téren.

A magyar néphit szerint, ha szeretnénk egész évre szerencséssé és gazdaggá tenni magunkat, mindenképpen érdemes lencséből készült ételt fogyasztanunk az új esztendő első napján. A gazdagság és a bőség reményében Székesfehérvár Önkormányzata új hagyományt teremtett a 2013-as Szent István Emlékév kezdetén, amikor első alkalommal kínálták finom lencsefőzelékkel a városlakókat, akiket immár hatodszor invitálnak erre az ízletes eseményre.

A nagy sikerű kezdeményezés ezúttal is az Önkormányzat, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza összefogásával valósul meg. A Magyar Honvédség gulyáságyúiban készülő ízletes főzeléket január elsején 14.00 és 16.00 óra között kínálják egy pohár meleg teával együtt. 

A közösségteremtés jegyében jöjjenek el minél többen az eseményre, hogy együtt tehessük sikeressé, gazdaggá és szerencséssé a 2019-es esztendőt is!

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Belváros