Programkereső

Viszontlátásra odafönt!

A szadista Pradelle főhadnagy az első világháború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard és Albert csaknem az életükkel fizetnek ezért.

A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

A César-díjas Albert Dupontel lenyűgözően látványos filmje az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség grandiózus vizualitását juttathatja eszünkbe, Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas világhírű regénye méltó és feledhetetlen feldolgozásban kerül a mozinézők elé.

francia filmdráma, 110 perc, 2017 
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel
Rendező: Albert Dupontel
Forgalmazó: Mozinet

Esemény weboldala

Időpont(ok):

2018.04.12.csütörtök18:00
2018.04.16.hétfő20:15

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Már 22. 20:00

Kölcsönlakás

Már 02. 20:00

Rossz versek

Már 22. 18:00

Colette

Már 30. 16:00

A LEGO kaland 2.

Már 25. 20:00

A Maria Callas-sztori

Már 18. 20:00

Csak a baj van veled!

Már 14. 20:00

BUÉK