Programkereső

Alter days – day one

Az ALTER DAYS a Nyolcas Műhely alternatív zenéket felsorakoztató hétvégéje. Ebben a két napban olyan tehetséges magyar előadókat láthattok, akikre jó odafigyelni!

PÉNTEK - day one

FELSŐ TÍZEZER

Lendületes és szellemes banda, amely power-popjával feldob minden hangulatot, kedvet, minden arcra mosolyt csalva kérdőjel helyett.
Hangzásviláguk a 80-as 90-es évek alternatív gitárzenéjében gyökerezik, szövegeik pedig a felnőtté válásról és a fiatalok útkeresési nehézségeiről szólnak. Nemrég jelentették meg második kiadványukat "Új városok épülnek" címmel."

PLATON KARATAEV

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett együttes 2016-ban alakult Budapesten. Ez év őszén bejutottak a Kikeltető döntőjébe, valamint kiadták Orange Nights c. bemutatkozó EP-jüket melyről Elevator c. számuk mind a német, mind a brit virális listákat megjárta Spotify-on. 2017-ben három részletben adták ki első nagylemezüket, a For Her-t, mely több év végi lista szerint is az év legfontosabb hazai megjelenései között volt (index, phenomenon, recorder), külföldön pedig a leghallgatottabb magyar előadók közé emelte az együttest. Tavaly bejutottak a Hangfoglaló Programba, melynek keretein belül 2018-ban új lemezt adnak ki. A négytagú zenekar főleg a brit és az amerikai folkhagyományokhoz nyúl vissza, és ezekből építkezik a maga őszinte és egyszerű módján.

BARKÓCZI NOÉMI

Barkóczi Noémi énekes-gitáros a hazai dalszerzoi színtér egyik klassz színfoltja, 2016-ban kezdett el igazán mozgolódni, ennek eredménye első szólólemeze a ‘Nem vagyok itt’. A budapesti klubkoncertek közben jött a gondolat, hogy a következo dalok már zenekaros verzióban szólaljanak meg, így a projekt 2017 második felére zenekarrá bővült, a közös munka lenyomata pedig a Linóleum címu EP. Ezen az estén egy teljesen új felállásban, de a megszokott dalokat hallhatjátok Noémiéktől. 

GODOT WORKSHOP

A Godot Workshop 2016 őszén alakult Veszprémben. Egy évig akusztikus hangszerelésű dalokkal léptek fel, aztán 2017 őszétől új koncepció köré szervezték a számaikat. Ennek a koncepciónak a lényege a pszichedelikus hangvételű poszt-rock, a különböző elektronikus zenék, valamint a trip hop és a '80-as évek dark wave hangulatának ötvözése. A dalok emellett szövegcentrikusak. A szövegvilág a magyar alternatív zenék szövegein túl, a '80-as évek végi magyar underground és a mindenkori világirodalom verseivel áll szoros kapcsolatban.

SZOMBAT - day two

Belépő: 1000 Ft

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Hosszúsétatér 1.

Programajánló


Ápr 19. 20:00

Soulwave

Máj 03. 09:00

Melodika

Már 29. 20:00

The Biebers

Ápr 20. 22:00

POWER Classic House

Máj 11. 20:00

Nomad

Ápr 06. 20:00

Fran Palermo • Frenk

Ápr 27. 19:00

HoPZ a Petzben