A rozé – tisztán vagy fröccsnek – mégis a nyár elengedhetetlen kelléke.
Összegyűjtöttük a tudnivalókat, és teszteljük a legjobbakat.
Mihez, mikor isszák?
A gasztronómiában a rozé a séfek kedvence. Könnyen odasimul az egészséges életmódot propagáló salátás cuccokhoz, ugyanakkor legjobb barátja a lecsónak, a grillezett húsoknak, kolbászoknak, vagy akár a halászlének. Egy pizzát vígan elkísér utolsó útjára, bármilyen feltéttel. Ráadásul állítólag még a zsírt is oldja. Mármint a rozé, nem a feltét.
A rozé természetesen kékszőlőből készül.
Milyen a jó rozé színe?
Nálunk a lazacrózsaszíntől a málnapirosig, a lilás árnyalatún át a babarózsaszínig meglehetősen széles színskálán mozog.
Milyen szőlőfajtákból készül rozé?
Gyakorlatilag bármelyik kékszőlőből. Leggyakrabban kékfrankos, kadarka, zweigelt, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc jön szóba.
Népszerű a cuvée, vagyis a különböző kékszőlők leengedett levének házasítása. Ebben a fajták jellegzetességei összeadódnak, és egymást erősítik.
Hány fokon érdemes inni a rozét?
A rozék ideális fogyasztási hőmérséklete: 9–11 Celsius-fok, vásárlás után tehát érdemes behűteni őket.
Fröccsnek is jó a rozé?
Mi az, hogy. A legjobb. Amúgy a legtöbb rozéhoz adnak egy kis szén-dioxidot a palackozás előtt, hogy ezzel is fokozzák a frissességét.
A rozéfröccsöt érdemes az élénkebb savú tételekből készíteni.
Asztalfoglalás szükséges: 06/20/3677747 vagy 06/22/311441
Részvételi díj . 3990 Ft/ Fő / a részvételi díj a borokhoz illő
falatkát tartalmazza /
Várunk mindem érdeklődő borbarátot !
Cím: Székesfehérvár, Kossuth utca