Programkereső

Rozé borest a Borbárban

Tíz rozé, ami nélkül nem múlhat el az idei nyár! Rozé borest a Borbárban. 10 rozét kóstolunk, hogy Te is megtaláld a idei nyári rozéd!

A rozé – tisztán vagy fröccsnek – mégis a nyár elengedhetetlen kelléke.

Összegyűjtöttük a tudnivalókat, és teszteljük a legjobbakat.

Mihez, mikor isszák?

A gasztronómiában a rozé a séfek kedvence. Könnyen odasimul az egészséges életmódot propagáló salátás cuccokhoz, ugyanakkor legjobb barátja a lecsónak, a grillezett húsoknak, kolbászoknak, vagy akár a halászlének. Egy pizzát vígan elkísér utolsó útjára, bármilyen feltéttel. Ráadásul állítólag még a zsírt is oldja. Mármint a rozé, nem a feltét.

A rozé természetesen kékszőlőből készül.

Milyen a jó rozé színe?

Nálunk a lazacrózsaszíntől a málnapirosig, a lilás árnyalatún át a babarózsaszínig meglehetősen széles színskálán mozog.

Milyen szőlőfajtákból készül rozé?

Gyakorlatilag bármelyik kékszőlőből. Leggyakrabban kékfrankos, kadarka, zweigelt, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc jön szóba.

Népszerű a cuvée, vagyis a különböző kékszőlők leengedett levének házasítása. Ebben a fajták jellegzetességei összeadódnak, és egymást erősítik.

Hány fokon érdemes inni a rozét?

A rozék ideális fogyasztási hőmérséklete: 9–11 Celsius-fok, vásárlás után tehát érdemes behűteni őket.

Fröccsnek is jó a rozé?

Mi az, hogy. A legjobb. Amúgy a legtöbb rozéhoz adnak egy kis szén-dioxidot a palackozás előtt, hogy ezzel is fokozzák a frissességét.

A rozéfröccsöt érdemes az élénkebb savú tételekből készíteni.

Asztalfoglalás szükséges:  06/20/3677747 vagy 06/22/311441

Részvételi díj . 3990 Ft/ Fő   / a részvételi díj a borokhoz illő

falatkát tartalmazza /

Várunk mindem érdeklődő borbarátot !

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Kossuth utca