Programkereső

MESEFÖLDRAJZ

Ingyenes
12 hónapon keresztül, havi 1 alkalommal Csóka Judit meseterapeuta vezetésével

Cél a különböző kultúrák megismerése a népmeséken keresztül. Az ország és az ország népének bemutatása. Vándorútra kelünk - Magyarországról indulunk - megállunk: Szlovákiában, Oroszországban, Spanyolországban, Afrikában, Indiában…..

Megkóstoljuk a nemzetek ételeit, italait, megnézzük viseletüket, megtanuljuk népdalaikat. Megismerjük népszerű íróikat. Meghallgatjuk népmeséiket. Mi az, amit tanulhatunk tőlük, mit üzennek a meséik?

Most nem gyerekeknek!

Első találkozás: 2018. június 27. (szerda) 17.30 óra

Helyszín: Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtára (8000 Székesfehérvár Széna tér 16.)

Kérjük, jelezze részvételi szándékát a könyvtárban! Telefon: 22/313-045; E-mail: szena@vmk.hu

A részvétel ingyenes.

 

Vándorút, népmesékkel

Meseföldrajz címmel különleges, ezúttal felnőtteknek szóló sorozatot indítunk a Széna téri Tagkönyvtárban, Csóka Judit meseterapeuta vezetésével, 12 hónapon át, havi egy alkalommal. Az első est június 27-én lesz, 17.30-tól 19.30 óráig.

Csóka Judit visszatérő vendég könyvtárunkban. Gyermekeknek szóló „mesés” foglalkozásai rendkívül népszerűek. A mesét azonban minden korosztály szereti, még a felnőttek is: ez nem csoda, hiszen a mese, a jó történet vigasztal, utat mutat, sőt, a szakemberek szerint még gyógyít is – „csupán” mindig a nekünk való történetet kell megtalálni. A június 25-én induló sorozat pedig azt bizonyítja, hogy tájékoztat, érdekes, új információkkal is gazdagíthat. A Meseföldrajz célja különböző kultúrák, országok, népek megismerése, a népmeséken keresztül. A sorozat révén vándorútra kelünk. Az első állomás, „indulási hely” június 27-én, 17.30-tól 19.30 óráig Magyarország: tájegységeinkkel, népviseleteinkkel, magyar népszokásainkkal ismerkedünk, de nem maradnak ki a népdalok, mondókák, és persze az ételek sem.

Képzeletbeli utunk során a következő hónapokban számos helyen megállunk: Szlovákiában, Oroszországban, Spanyolországban, Afrikában, Indiában. Megkóstoljuk a nemzetek ételeit, italait, megnézzük a viseletüket. Megtanuljuk népdalaikat, megismerjük népszerű íróikat. Meghallgatjuk népmeséiket. Vajon mi az, amit tanulhatunk tőlük, mit üzennek a meséik?

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Széna tér 16.