Programkereső

Királyok a Belvárosban

Ingyenes
A júliusi hétvégék már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: augusztus 4-ig minden szombaton este megjelennek az óriásbábok a Fő utcán, hogy hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre.

A második júliusi szombaton már a megszokott rendben, 18 órától jelennek meg a királyi óriásbábok a fehérvári Fő utcán, hogy a Székesfehérvári Királyi Napokra hangoljanak, és hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre. 

Július 14-én, szombaton 18 órakor a legkalandosabb életű magyar király, a tízéves korában megkoronázott Salamon mellett Szent László és felesége, Adelhaid, valamint lányuk, (Szent) Piroska képviseli az immáron 19 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban. 

A királyokat ezúttal a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület tagjai kísérik végig a Fő utcán, és bemutatót is tartanak, ahogy a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd is dobálja a zászlóit. Az aláfestő zenét Máhr Dániel (koboz) és Jeszenszki Márton (furulya) szolgáltatja.

A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek.

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár