Programkereső

Jóga a mell egészségéért

A foglalkozáson a mell és a mellkas egészsége szempontjából vizsgáljuk meg a jóga ászanákat, fél ászanákat és rávezető gyakorlatokat. A váll, vállöv, lapockák, bordakosár/mellkas helyes tartásának fejlesztését és kimozgatását célozzuk meg.

A foglalkozáson a mell és a mellkas egészsége szempontjából vizsgáljuk meg a jóga ászanákat, fél ászanákat és rávezető gyakorlatokat.
Emlőfájdalom, ciszta, fibrocisztás masztopátia, váladékozás, tályog, fibroadenoma, daganatos megbetegedés, ezek mind a mell betegségei lehetnek. 
A téma kiemelten aktuális hiszen az emlőrák a magyar nők leggyakrabban előforduló daganatos betegsége. 
Szintén gyakori a karzsibbadás ami mögött gyakran a TOS (mellkas-kimeneti szindrómák, thoracic outlet syndrome) szindróma húzódik meg. 
A fenti betegségeknek sok, sok különböző oka lehet, de az okoknál mindig felmerül a mozgásszegény, egyoldalú életmód. A megelőzésnél pedig mindig felmerül a HELYES testmozgás.
Ha "csak" hanyag a tartásod, a vállak előre és befelé esnek, a mellkas izmai túlfeszülnek (sokszor a helytelen konditermi edzés még ront is ezen a helyzeten), a légzésed felületessé válik ez már melegágya lehet a későbbi mell panaszoknak. 
Ha pedig íróasztalnál dogozol, a billentyűzetre hajolva, szintén növeled a későbbi panaszok kockázatát.
A fentiek alapján, ezen a foglalkozáson a váll, vállöv, lapockák, bordakosár/mellkas helyes tartásának fejlesztését és kimozgatását célozzuk meg.
A foglalkozás tervezésénél inspirált Bobby Clennell új könyve: Yoga for Breast Care. Bobby nagyszerű jóga oktató és ha az USA-ban már "téma" a mell és a mellkas egészsége, akkor jó alkalomnak láttam, kiegészítve a mozgásterapeuta ismereteimmel, összeállítani ezt a foglalkozást.
FONTOS:
Ez a foglalkozás NEM helyettesít orvosi terápiát, megelőzésre és kiegészítő gyakorlatként lehet értelmezni.
Ha orvosi kezelés alatt állsz, csak az orvos engedélyével lehet részt venni a foglalkozáson.

A részvétel nem igényel semmilyen jógás előképzettséget, ismeretet, így teljesen kezdők is részt vehetnek!

Ha bármi kérdés merülne fel, itt a telefonszámom: 06/20/9175-865 Nagy Gábor


Ár: 3000,-

Ha jönnél, kérlek jelentkezz be!
Jelentkezés: 
Nagy Gábor 06/20/9175-865, nagygaborimre@gmail.com

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Zámoly u. 59.