Programkereső

Anna and the Barbies

Ingyenes
Különleges, egyedi színpadkép, őszinte, életigenlő szövegek, dinamikus, erőtől duzzadó zene, amely a színpadon és a közönségben is hatalmas energiákat szabadít fel – ez az Anna and the Barbies, az egyik legtöbbet koncertező magyar rockbanda.

A zenekar 2018. augusztus 17-én, pénteken 19.30 órakor a Székesfehérvári Királyi Napokon ad koncertet, vendégük Kiss Tibi, a Quimby frontembere lesz.

A zenekart 2004 őszén Budapesten alapította Pásztor Anna énekes- és színésznő, valamint testvére, Pásztor Sámuel. A megfelelő zenésztársak megtalálását követően rövid, 2-3 hónapos próbaidőszak után belevetették magukat a pesti klubélet sűrűjébe. Mindjárt a harmadik fellépés egy nagyszabású RnB – Hip-Hop koncert volt a Moulin Rouge-ban, gyönyörű látvány és rengeteg sztárvendég kíséretében. Nem sokkal ezután, egy angol manager segítségével 2005 tavaszán megjelent Passionfruit című angol nyelvű lemezük, amelyre felfigyelt a hazai CLS kiadó: 2007 szeptemberére elkészült az első itthoni lemezük is Medallion címmel, melynek Tangó című dalára klip is készült, ezt a hazai MTV három hónapig napi rendszerességgel játszotta.

2008-ban a zenekar Lenny Kravitz előzenekaraként játszott a Papp László Budapest Sportarénában több ezer néző előtt. 2009-ben Pásztor Anna az Arany Nyíl rockzenei díjkiosztó gálán az „Év Énekesnője” díjat vehette át. 2010-ben ismét a Papp László Sportaréna színpadára léphettek, ezúttal az A-HA zenekarral megosztva azt. A WAN2 rockzenei magazin címlapképnek választotta az ebben az évben megjelent Gyáva forradalmár album borítóképet. 2012-re az egyik legtöbbet koncertező magyar zenekarrá váltak, azóta is városról városra, fesztiválról fesztiválra járnak. Ebben az évben jelent meg negyedik lemezük ÁNEM! címmel, amelyet a közönség mellett a szakma is elismert, az Év legjobb rockzenei albuma kategóriában Fonogram díjat is kapott. 2013 januárjában a lemezen szereplő Márti dala feat. Kiss Tibi (Quimby) több héten át vezette az MR2 Petőfi slágerlistáját.

2014-ben jelent meg Szabadesés című album, év végén telt házas születésnapi koncertet tartottak a Syma Csarnokban. Legutóbbi, Utópia című lemezükhöz különleges koncertsorozatot szerveztek, 2016-ban igazi összművészeti turnét mutattak be az ország különböző pontjain, ahol a cirkuszművészet, kortárs költészet és huszonegyedik századi vizualitás jelent meg Szabó K. István rendezésében. Az utolsó állomáson, a Fővárosi Nagycirkuszban a zenekart is bemutató koncertfilm is készült Álmatlan címmel. 

A zenekar 2013 óta nyaranta négynapos szabadság-fesztivált is szervez rajongóinak Woodstock az ugaron címmel az ópusztaszeri Akhal Ménesen. A program egy alig száz fős rajongótáborból nőtte ki magát több napos összművészeti fesztivállá. 

Az Anna and the Barbies zenekar tagjai: Pásztor Anna (dalszerző, rap, ének), Pásztor Sámuel (dalszerző, gitár, ének), Vághy Tamás (fuvola, billentyű), Bubnó Márton (dob, ének), Hernádi Dávid (basszusgitár).

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár