Programkereső

Gerinc átmozgató jóga tanfolyam

Ezen a foglalkozáson a gerinc helyes "használatát" tanuljuk a jóga ászanákon és sok rávezető gyakorlaton keresztül. Kezdőknek, újrakezdőknek! Szenioroknak is!

A jóga hatékony eszköz a helytelen mozgásminták átalakítására, a mozgásminőség fejlesztésére.  A gyakorlatok elvégzéséhez jóga eszközöket használunk, így a teljesen kezdőknek is egészségfejlesztő, biztonságos gyakorlásuk lesz már az első alkalommal is!

Miért hiánypótló ez a tanfolyam?
14 év oktatási múlttal az a tapasztalatom, hogy sokszor van egy hiányzó lépés, mielőtt elkezdenénk a jóga gyakorlását. 

Ez a helyes mozgásminták megtanulása, begyakorlása.

A mai kor embere, az ülő és egyoldalúan terhelt életmód mellett nem áll készen a jóga fizikai gyakorlataira, mivel főként az ülő életmód miatt egy olyan egyoldalú terhelés éri a testünket, ami miatt az izmok egyensúlya megváltozik. Így a testünk nincs arra felkészülve, hogy az irodából becsöppenjünk egy dinamikus jógaórára, ezért viszonylag gyakoriak a sérülések. 

Ezen a tanfolyamon kijavítjuk a hibásan rögzült mozgásmintákat, a megfelelő izmokat nyújtjuk és erősítjük, kialakítva a helyes mozgásmintákat. Rávezető és fél jóga gyakorlatokkal felkészítjük a mozgás és idegrendszert a jóga gyakorlatok helyes és egészséges kivitelezésére. 

Teljesen kezdők és szeniorok is jelentkezhetnek, mivel a gyakorlást jóga eszközökkel (jógatégla, jóga heveder, blokk, hengerpárna, stb.) segítjük. Az eszközök használata biztonságos, az egyén aktuális állapotához igazított gyakorlást tesz lehetővé.

A terem teljesen felszerelt, minden jóga eszközzel ami szükséges az egészséges és biztonságos jóga gyakorláshoz (jógaszőnyeg, jóga tégla, jóga heveder, blokk, takaró, hengerpárna, székek).

Mozgásterapeutaként a személyre szabott gyakorlást az eszközök használatával és az ászana variációkkal tudom biztosítani, így mindenki az éppen aktuális egészségügyi állapotának megfelelően tud gyakorolni.

Amennyiben bármilyen fizikai tünetet figyelembe kell vennünk (derék, hát, nyakfájás, csípő problémák, stb.) gyakorlás közben, foglalkozás előtt megbeszéljük, milyen módon végezhető biztonságosan és egészségfejlesztően számodra az ászanagyakorlás. 

Oktató: 
Nagy Gábor
Jógarádzsa díjas, minősített jógaoktató 
Mozgásterapeuta - természetgyógyász
Felnőttképzési szakember


Ár: 7.500,- / 5 alkalom

Két csoport indul (szept. 19. szerda, szept. 21. péntek) így akár heti kétszer is tudsz jönni és tenni a gerinced egészségéért.

Ha heti 2x jönnél (szerdán és pénteken is), akkor az ár: 14.000,- / 10 alkalom


Jelentkezés és további információ: Nagy Gábor 06/20/9175-865, nagygaborimre@gmail.com

Esemény weboldala

Facebook oldal

Időpont(ok):

2018.09.19.szerda17:30
2018.09.26.szerda17:30
2018.10.03.szerda17:30
2018.10.10.szerda17:30
2018.10.17.szerda17:30

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Zámoly u. 59.