Programkereső

Kutatók Éjszakája

Ingyenes
A Kutatók Éjszakája továbbra is az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő eseménye, mely évről évre egyre több látogatót vonz, ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható különleges helyszínekkel.

Programjainkat az óvodástóll a nyugdíjas korosztályig mindenkinek ajánljuk. Az idén a program fókuszában a robotok és a mesterséges intelligencia lesznek. A látogatók találkozhatnak emberszabású, játék és ipari robotokkal.

Természetesen nem maradnak el a szokásos érdekes előadások és bemutatók sem. A programot egy drón bemutató nyitja, utána egy érdekes előadás következik a barlangokról és a mítoszok világáról. Pneumatikai játékok, a fizika csodálatos világa, LEGO robotverseny, mesterséges intelligencia és képfeldolgozó robot programok készítése, barangolás a pontfelhők világában, fény graffiti, 3D nyomtatás, retró játszóház, hallgatói innovációk, QR kódos kincskeresés és egyéb meglepetés programok várják az érdeklődőket. Ehhez hozd magaddal az okos telefonodat!

A szervezésben és a lebonyolításban az egyetem oktatói mellett a hallgatók és külső előadók is részt vesznek. A székesfehérvári programokat az IBM DC CE Kft., a TIT Fejér Megyei Szervezete és az SMC Hungary Kft. is támogatja. Először vesz részt a programban az AlbaInnoVár. A rendezvény az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramjának támogatásával, a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0039 számú, az „Alba Regia Egyetemi Központ tudományos eredményei disszeminációja, mérnöki és kutatói utánpótlás biztosítása a Közép-dunántúli Régióban'' pályázat fenntartásaként valósul meg.

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Budai 45. K. épület