Néhány szó Malatinszky Csabáról, kedvcsinálónak:
• Ő lett az első magyar sommelier 1991-ben, erre utal Le sommelier névre hallgató borcsaládja is, ő nyitotta az első vinotékát Magyarországon
• Ő alkalmazta először a finom seprőn erjesztés francia fogását és a szűretlen bor palackozását
• 2009 óta foglalkozik biotermeléssel
• prémium és szuperprémium borait préselés nélkül készíti
• eleinte ő készítette fahordóit is
• elsősorban exportálja (pl. Belgium, Kína, Svájc vagy Japán), illetve a gasztronómiában értékesíti borait. A budapesti luxusszállodák mellett minden Michelin-csillagos étteremben, és a legnépszerűbb borbárokban is ott vannak a palackok
• a Noblesse Cabernet Franc-ja 2013-ban a világ legjobb franc-ja díjat nyerte el
Az est kóstolósora:
1) Noblesse Chardonnay 2015
2) Noblesse fahordós Rozé 2016
3) Noblesse Merlot 2013
4) Noblesse Cabernet Sauvignon 2013
5) Noblesse Cabernet Franc 2013
6) Kövesföld Cabernet Franc 2009
+ 4 fogásos vacsora
Időpont: 2019. február 08. 18:30
Helyszín: Kiskulacs Vendéglő, Budai út 26.
Belépő: 14.900 Ft, mely tartalmazza a 6 tételes borkóstolót és a vacsorát.
A vendéglő befogadóképessége limitált, ezért a részvételhez előzetes regisztráció szükséges! Jelentkezni lehet: e-mailben (fehervar@borhalo.com), telefonon (06-70/32-82-115) vagy személyesen az üzletben!
Cím: Székesfehérvár, Budai út 26.