Programkereső

Papírfarsang a Papír Panírral



A pécsi srácok jönnek és kartonpapírba panírozzák az arcunkat. Hihetetlen álarcokat készítünk velük papírból, ami mögé elrejthetjük vékonyka téli mosolyunkat. Az a cél, hogy a telet odébb tessékeljük, sőt, kiebrudaljuk, ezért a délutánt egy fantasztikus DJ. Nairobi-féle családi diszkóval zárjuk. Ne féljetek, Illésy Évi megmutatja hogyan kell egy képtárban táncolni. Ha kell.

Nézzük, kik lesznek a vendégeink:

A pécsi székhelyű Papír Panír művészcsoport komplex, színház- és képzőművészeti alapokra építkező, élménypedagógiai műhelyének célja a kreativitás és kíváncsiság ösztönzése, valamint ezáltal a tudásátadás közös formáinak keresése. De mit is jelent ez?

Azt, hogy a Papír Panír csapata forgószélként felkerekedve Pécs városából megérkezik Székesfehérvárra, színes papírokkal és fóliákkal, filctollakkal és ollókkal, jókedvvel és hatalmas mosollyal felfegyverkezve a szürke hétköznapokkal és bánatos téli melankóliával szemben. Fő küldetésük, hogy a farsangi mulatságon mindenki csodálatosan őrült és piramidálisan vakmerő maszkokat és fejdíszeket tudjon büszkén viselni, ez nem kérdés. Amit feltétlenül hozz magaddal:
-    Jókedv (Ha elfogyott, tudunk adni, ne aggódj!)
-    Mosoly (Ha lefagy, tudunk újat varázsolni.)
-    Türelem (Ebből viszont mindenkinek a sajátját kell használnia!)

Alapszabály és kérés a szülők felé: 10 éven aluli gyermekek csak kísérővel vehetnek részt a foglalkozáson, az eszközök és szerszámok használata miatt. Ennek figyelembevétele fokozottan ajánlott!

Gyertek-gyertek, egyesek azt állítják, hogy feltétlenül jó móka lesz!

DJ. Nairobi

Finom zenékkel festi alá az alkotást, és utána a családi diszkó hangulatát is ő alapozza meg:
„14 éves korom óta tartó hobbi a lemezgyűjtés, zenehallgatás, ami az idők során engem is folyamatosan nevelt, szórakoztatott, tanított. Egy baráti felkérésnek köszönhetően kezdtem el DJ-zni 2005-ben, amit egyre több megkeresés, fellépés követett. A budapesti klubokban, szabadtéri helyeken és több nagyobb fesztiválon léptem fel eddig. Zenei repertoáromban az '50-es évektől napjainkig mind megjelennek a jelentősebb zenei műfajok, amit Muzsika Eklektikának szeretek nevezni.‟

Illésy Évi, táncosláb

Meg nem erősített források szerint balettcipőben született, és azóta táncol, hogy járni tud. Remek farsangi koreográfiával érkezik, mert ő tudja, hogy egy képtárban nagyon óvatosan szabad csak duhajkodni. A farsangi maszkokhoz jól illő tánclépések és a jó zene garantálja a közös táncélményt család szerte!

Sosemvolt mesék pszichodráma

„Ezek a mesék egyszer sem voltak, sosem voltak, mert csak most találjuk ki őket.‟ Egyszeri képtártörténetek felnőtteknek és gyerekeknek. Kihagyhatatlan családi közös beöltözős mesélés.

Belépőjegy a helyszínen megvásárolható, ára: 350,- Ft/fő
Bejelentkezés, információ: rosta.helga@szikm.hu, +36 70 338 6176

 

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Megyeház u. 17.