Programkereső

Ken Vandermark's Marker

Ken Vandermark az egyik legfontosabb muzsikus a mai zenében, de gondolom ezt úgyis tudjátok...

A MARKER az egyik legújabb zenekara, 2016-tól létezik. Régen volt már ilyen, hogy mindannyian Chicago-iak, ráadásul Ken új társai egy jóval fiatalabb generáció képviselői.Talán már természetes, hogy a zenekar tagjai tipikus posztmodern muzsikusok, saját bandáikban rockot, jazzt és kortárs zenét is játszanak.
A Marker projekt lényege egy új kompozíciós forma, egy minduntalan változó zenei kollázs, egymásra épülő újabb improvizációkkal sűrű hangulati és ritmikai váltásokkal.
Vandermark kiemeli, hogy az ispirációt egyszerre nyújtja Bernie Worrell billentyűs játéka (a Parliament, Funkadelic, Talking Heads zenekarokban), a kortárs klasszikus zene, és az olyan post-punk csoportok gitárjátéka, mint a Wire és a The Ex. Mindezek alapritmusául a brazíl zene, az Afro-Beat és a funk szolgál, szóval iszonyú izgalmas dolog!
Mondanom sem kell, a MARKER 2017-es első albuma jó néhány "Album of the year" listán szerepelt, többször az első helyen! 2018-ban egy tripla koncert jelent meg szintén 5 csillagokkal az elemzésekben.És 2019-ben hamarosan jön az új lemez és vele együtt a zenekar Fehérvárra.

Ken Vandermark - reeds
Andrew Clinkman - guitar
Steve Marquette - guitar
Macie Stewart - keyboard and violin
Phil Sudderberg - drums

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fiskális út 93.