Programkereső

A magyar szecesszió nagymestere: Nagy Sándor

Ingyenes
Március 9-én, szombaton délután fél öttől, a Deák Gyűjtemény Freskós szalonjában Kriesch György, az idei Nagy Sándor Emlékév kurátora tart vetített képes előadást Nagy Sándor életművéről.

A Szent István Király Múzeum tisztelettel meghívja önt, barátait és családját
2019. március 9-én, szombaton 16 óra 30 percre
A magyar szecesszió nagymestere: Nagy Sándor című vetítettképes előadásra
a Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény Freskós szalonjába.
Előadó: Kriesch György, az idei Nagy Sándor Emlékév kezdeményezője és szervezője.
A belépés díjtalan!
 

150 éve született Nagy Sándor (1869–1950) festő- és iparművész, akinek munkássága összeforrt a Gödöllői Művészteleppel, a magyar szecesszióval és szimbolizmussal.

Az emlékév a Kárpát-medence több településén előadásokkal, kiállításokkal, vezetett tematikus túrákkal járul hozzá az életmű jobb megismertetéséhez.

Az előadót rokoni kapcsolat is fűzi a bemutatandó művészhez, nagyapja Körösfői Kriesch György festőművész révén, aki Nagy Sándornak nemcsak művésztársa, legjobb barátja, de sógora is volt. Nagy Sándor felesége, és gyakran alkotótársa Kriesch Laura grafikusművész volt.

A vetítettképes előadás igyekszik bemutatni egy a nagy ívű, sok műfajú életművet, kitérve az üvegablak-művészet, freskóművészet, és grafika területére.

Deák Dénes gyűjteményében Nagy Sándornak és Körösfői-Kriesch Aladárnak is egy-egy kiemelkedő műve található.

A Deák Gyűjtemény 2013-ban és 2015-ben megrendezett sikeres kiállításaival már betekintést engedett a két alkotó életművébe, idén Kriesch György előadásával és hárfaművész lánya hangversenyének megszervezésével veszünk részt a rendezvénysorozatban.

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Oskola u. 10.