Programkereső

Apró mesék

Hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

„Az Apró mesék egy olyan történelmi korszakban, közvetlenül a II. világháború után játszódik, amelynek sajátos viszonyai lehetővé tették, hogy olyan műfaji filmes stílusjegyekkel kísérletezzünk, mint a western vagy a film noir. Természetesen mindezt úgy, hogy közben történelmileg hitelesek maradjunk. Van a történetben szélhámos, az idegen, akit egy nő karjaiba sodor az élet, van femme fatale, van a háborúban eltűnt férj, aki bármelyik nap hazatérhet, van nyomozó, aki a hősünk nyakában liheg, van ház az erdő mélyén, mindent elsöprő szerelem, izgalom, rengeteg titok és sok-sok fordulat. És főként ott a nagy kérdés: ki hazudik? Kinek hihet a néző és kinek nem?” (Szász Attila)

Az Apró mesék Szász Attila rendező, és Köbli Norbert forgatókönyvíró újabb közös munkája A berni követ, a Félvilág és az Örök tél után. Az Apró mesék a Filmalap 494 millió forintos gyártási támogatásával, a Lajos Tamás vezette Film Positive Productions gyártásában készült.

Rendező: Szász Attila
Főszereplők: Szabó Kimmel Tamás, Vica Kerekes, Molnár Levente, Vivien Rujder, Kovács S. József
Időtartam: 1 óra 52 perc
Korhatár: 16 - Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Bemutató: 2019.03.14.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Időpont(ok):

2020.07.13.hétfő20:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Máj 09. 18:00

A boldogság ügynöke

Ápr 29. 17:45

Egy élet

Máj 10. 17:30

A róka

Ápr 06. 20:00

Smoke Sauna Sisterhood

Ápr 13. 17:45

Artúr, a király

Ápr 27. 20:00

Ki hitte volna?