Programkereső

Gettó Balboa

Ingyenes
Szabó Zoli (21) hat éve bokszol Sipos Misi (60) felügyelete alatt. Misi egykor a kerület alvilágának meghatározó figurája volt. Tíz éve azonban egy rivális maffiózó rálőtt Misire, aki az eset után megtért és maga mögött hagyta a bűnöző életet. Azóta a kerület kamasz gyerekeivel foglalkozik: bokszolni tanítja őket. Missziójának mottója: „sporttal a drog ellen”.

Tanítványai közül kiemelkedik a szorgalmas és tehetséges Szabó Zoli, aki válaszút előtt áll: vagy az éjszakai életet választja, vagy profi ökölvívó lesz és ringbe száll álmaiért. Zoli apjával, mostohaanyjával, kishúgával és menyasszonyával él egyszobás lakásukban. Ablakukból a kerület egyik leghírhedtebb utcájára látnak rá. A fiú tehetséges, de képtelen saját erőből átlépni az árnyékán – Misi barátsága és segítsége kell ahhoz, hogy visszatérjen a sporthoz. A film e két ember sorsát követi nyomon, az első edzésektől a világbajnoki övmeccs ringjéig.

A filmet először a Szarajevói Filmfesztiválon mutatták be tavaly nyáron, év végén pedig a berlini Ake Dikhea? Romani Filmfesztivál fődíját nyerte el.

Előadás után vendégünk a rendező, Bogdán Árpád és az egyik főszereplő, Sipos Mihály bokszedző.

fekete-fehér magyar dokumentumfilm, 90 perc, 2018
Szereplők: Szabó Zoltán, Sipos Mihály
Rendező: Bogdán Árpád
Forgalmazó: SpeakEasy Project

Esemény weboldala

Időpont(ok):

2019.04.14.vasárnap18:00
2019.05.15.szerda21:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Zichy liget