Programkereső

A XII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

Ingyenes
05.03.
péntek


Nagyszínpad:

16:00 Megnyitó. Salsa táncdélután a Barrio Latino zenekarral
18:00 Velencei-tó All Stars – latin jazz fiesta a Velencei-tó körül élő zenészekkel ( -Farsang Gergő bass, -Dobai Pista gitar , -Munkácsy Andris gitár, -Szakáll Béla perka, - Mits Marci szax, -Zabos Regina ének ,-Horvath Márk gitár)
20:00 The Bits Beatles Emlékzenekar koncertje
21.45 Arato disco fever- a legendás Velencei-tavi diszkók királya újra a tóparton! Video- és lézershow, tánc és mulatság éjfélig!

Fesztiválközpont, Szarvas-szobor:

16.00 -20.00 h Junior séf-verseny- téma: a vadételek. - Országjáró főzőverseny, szakma és közönség találkozása, látványfőzés

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

05.04.
szombat


Nagyszínpad:

10:00 A Négy Muskétás Akrobatikus Rock and Roll Sport Egyesület agárdi csoportjának műsora
11:00 Dobrossy Family Magic Show. A Dobrossy bűvész család interaktív bűvészműsora
12:00 Szóljon hát a magyarnóta! Az European Operett dalos, táncos látványos műsora
13.00 Hagyományaink: a dinnyési Iglice népdalkör, az agárdi Gilice és Gerlice gyermek-néptánccsoport, és a zichyújfalui gyermek-néptánccsoport műsora
14.00 Szóljon a boogie! A Boka Boogie Band műsora
15.30 Majsai Gábor és a Fehérvár Big Band – Tom Jones projekt
17.15 A django-pop nagykövetei a színpadon: Pankastic koncert
18.30 Hampel Katalin divatbemutató. Közreműködik Sáfár Mónika, Jászai Mari-díjas színművész, énekes
20.00 Margaret Island koncert
21.45 Tűzijáték
22.15 Coco Loco  csípőstekerős trópusi karneválzene 

Nagyszínpad mellett „Kapj rá!” halfogyasztást népszerűsítő stand:

Az Agrármarketing Centrum szakemberek segítségével látványkonyha keretében bemutatják a különféle halfajták feldolgozásának és elkészítésének módjait. Eközben pedig a profik által készített halas különlegességek kóstoltatásával, a különféle ízvilágú halfajták és receptek sokaságával ismertetik meg a látogatókat. A busa és harcsa falatok után, amur és pisztráng, harcsa és süllő, ponty és busa ételek kerülnek a terítékre. 2023-ig tartó halfogyasztást ösztönző kampány az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság, mint a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Irányító Hatósága és az Agrármarketing Centrum közreműködésével valósul meg.

A „Kapj rá!” kampányról: Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampánynak a hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint a fogyasztók számára is megmutatni a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát. További információ a „Kapj rá!” kampányról és a halételekről a www.kapjra.hu weboldalon és a https://www.facebook.com/kapjra/ közösségi oldalon érhető el.

Fesztiválközpont, Szarvas-szobor:

10.00-18.00 h  Junior séf-verseny- téma: a vadételek. - Országjáró főzőverseny, gasztrokulturális esemény, szakma és közönség találkozása,
látványfőzés
11.00-16.00 h  Kulturpajta (riportok, beszélgetések, vetített képek)
11.00 Aki világhíressé tette a Velencei-tavat – Chernel István
12.00 Fürdőélet a Velencei-tónál a húszas, harmincas években
13.00 A Velencei-tó körüli híres-neves borokról
14.00 A régió híres-neves pálinkáiról
15.00 Náderdőben vadmadár - Dékány András természetíró a Velencei-tó szerelmese
10.00-18.00 Babajátszótér és pelenkázó sátor. A játszótér részei:„Hangok-konyhája” :ahol a főzőcskézésen túl az edények, gombócok, fűszerek, tojások mind, mind hangot adnak ki. Dobok- dobban a szív, dobbant a láb és minden gyerekben lakó ritmusok kelnek életre a doboknál. „Festő játék”- Gyalogutak vezetnek a kisasztalig, ahol ecsetek, láthatatlan festék és építőkockák várják a szorgalmas gyerek és apuka kezeket. Autópálya –ez egy furcsa görbe-körbe autópálya, sok kis autóval. Babahintáztató- Kicsi kosárhinta rongybabával. Egyéb játékok: építőjáték cellux gurigákból, pörgettyűk fatálcán, célbadobó zoknik, babzsákok. A babasátor részei: - Hempergő - párnák és gyerekkönyvek várják a kicsiket - mobil pelenkázó és egy szoptatós gyékényfotel.

Fesztiválközpontból indított túrák:

10.00-15.00 h Nagy-kultúra – autóbuszos, tó körüli túra

A Posta mögötti parkolóból indul. Autóbuszos kirándulás keretében a Velencei-tó környéke legjelentősebb látnivalóinak megtekintése. A kirándulást vezeti: Varga-Molnár Anna, a Gárdonyi Általános Iskola pedagógusa
Útvonal: Agárdpuszta (Szent Anna kápolna, Gárdonyi Géza Emlékház, Velencei-tavi Galéria, Gárdonyi rönkvár) – Kápolnásnyék (Halász Kastély), –, Pákozd (Pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely, Miska huszár szobra) – Dinnyés – Várpark és skanzen, Hagyományőrző központ.
Felszállójegyek az információs pultban kaphatók a busz férőhelyeinek megfelelő számban. Ára: 1000 Ft/fő áron (tartalmazza az utazást, idegenvezetést, belépést a meglátogatott helyekre). Regisztráció: halvadfeszt@gmail.com

10:00 h Látogatás a Dinnyési Halivadéknevelőben

Bevezetés a halszaporítás rejtelmeibe Szabó Krisztiánnal, a halivadéknevelő vezetőjével. Ismerkedés a Hungarikum – listás halfajunkkal a dinnyési tükrösponttyal. Autóbusz indul a Posta előtti parkolóból.
Tópart, szabadpart szakasz

10.00-24.00 h Vidámpark, körhinta, vurstli

Tópart, Csónak-kitötő:

Velencei-tavi Évadnyitó Horgász- és Halászléfőző Verseny - A Magyar Országos Horgász Szövetség hagyományos Velencei-tavi évadnyitó rendezvénye az agárdi Napsugár strand mellett, a vasúti átjáróval szembeni csónakkikötő mentén
Felnőtt és IFI nyílt egyéni horgászversenyek (regisztráció 8:00-tól)
Csónakos horgászverseny: az agárdi csónakkikötő melletti nyílt vízszakaszon kerül megrendezésre. Indulni elsősorban saját csónakkal lehet, de igény szerint a kirendeltség is tud korlátozott számban csónakot biztosítani a verseny idejére. Csónakonként 2 fő horgászhat, horgászni egy bottal, egy horoggal (úszós vagy fenekező készséggel) lehet, és egyéni értékelésre kerül sor. Parti horgászverseny: az agárdi szabad-strandon megrendezendő versenyen egy bottal, egy horoggal (úszós vagy fenekező készséggel) lehet horgászni. A versenyre helyet biztosítani csak korlátozott számban, a nevezések sorrendjében tudunk.

Gyermek horgászverseny:

A kikötő területén. A verseny lebonyolításának formája a MOHOSZ honlapján és a facebook/mohoszvelenceito oldalon lesz elérhető. A horgászversenyekre a nevezési ingyenes! A rendezvény miatt az agárdi csónakkikötő egész területén és a szabad-strandon, 2019. május 4-én 0:00 órától 15:00 óráig horgászati tilalom lesz érvényben, ott csak a versenyen résztvevők horgászhatnak.

Halászléfőző verseny

Kategóriák: Halászlé - Egyéb halételek

A verseny egyéni nevezéses (csapat vagy baráti társaság támogatásával), az agárdi Napsugár strand mellett, a vasúti átjáróval szembeni csónakkikötő mentén kerül megrendezésre. Nevezni előzetesen a kirendeltségen kell a nevezési lap kitöltésével, ill. a nevezési díj befizetésének igazolásával. Nevezési díj: 7.500 Ft. A nevezők részére a rendezők biztosítják a halat (kb. 4 kg élő ponty), a tűzifát, valamint egy tűztálca és egy asztal és két pad használatát. A többi kellékről (edények, fűszerek, kenyér, stb.) a versenyzőknek kell gondoskodniuk. Nevezési határidő: 2019. május 2. (csütörtök). Regisztráció, főzőhelyek elfoglalása 8:00-tól. A horgászversenyek résztvevőinek lehetőséget biztosítunk halászlékóstolásra.

10.00-16.00 h Lovasszekér-túra a Dinnyési Fogatudvarral

Szekértúra a Dinnyési kilátóhoz

indulás: 10.00, érkezés: 11.30; indulás: 14.00 érkezés: 15.30  A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza. Regisztrálni a zsoltujfalusi79@gmail.com vagy telefonon a 06 20 / 541 29 88 elérhetőségen lehet, egyéb információ a fenti elérhetőségeken. Jegyek: Felnőtt: 1.300.- Ft/fő, Gyerek: 700 Ft / fő, Családi jegy: 4.300 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig - max. 14. évesek)
A Velencei tavat megkerülő kerékpárút mentén fedezhetjük fel ezt az érdekes formájú, fából épült kilátót, melynek tetejéről betekintést nyerhetünk a titokzatos vízi világba. A kilátó mellett elhelyezett padoknál letelepedhetünk - de az igazi élmény a kilátó magasában vár bennünket, ahol a sűrű nádas fölé emelkedve, nádtető árnyéka alól nézelődve bepillanthatunk a titokzatos madárvilág életébe. A kilátó mellett található a Savajcz-kereszt, ami egy kiváló tóbíró különös-tragikus vadászbalesetének állít emléket. A történetet elolvashatjuk a helyszínen. A történetet Széchenyi Zsigmond, nagy vadászírónk is elmeséli az Ünnepnapok című írásában.

Szekér-túra Agárd utcáin, Varsa utca, tó utca, üdülök útja

Időpontok: minden egész órában - 10:00 – től 16:00 ig. Jegyek Felnőtt: 700ft . Gyermek: 400ft 14 év alatti . Családi: 2500ft " 2 felnőtt 3 gyerek 14 év alatti. Túra ideje 20-25 perc kb. A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza. Regisztrálni a zsoltujfalusi79@gmail.com vagy telefonon a 06 20 / 541 29 88 elérhetőségen lehet,. egyéb információ a fenti elérhetőségeken. Egyéb információ: zsoltujfalusi79@gmail.com vagy 0620/541-29-88

Szekér-túra a Dinnyési kilátóhoz (a túra ideje másfél óra)

Szekér-túra Agárd utcáin , Varsa utca, tó utca, üdülök útja (a túra ideje 20-25 per). Kontakt: Újfalusi Zsolt

11.00-16-00h Sárkányhajózás a Dragon SE sportolóival fesztiválvendégek részére

A hajók minden egész órában indulnak.

Tópart, Csónak-kitötő, kerékpárút mellett, a vasúti aluljáró tó felőli oldalánál:

9.00 h VII. Fesztivál-Futóverseny Czéczei János szervezésében

Rendező:  Gárdony Város Önkormányzata. Versenycél: Hagyományteremtés, az egészséges életmód, a rendszeres sportolás, ezen belül a futás népszerűsítése . Verseny Fővédnöke: Tóth István Gárdony Város Polgármestere „Versenyközpont”,rajt-cél. Rajt: 9 óra. Táv: 4 km. Útvonal : Indulás Gárdony felé, végig a parton, az új kerékpárúton, 2 km-nél fordító, vissza a célba . Nevezés és rajtszám átvétel: nevezési díj nincs, regisztrálni és rajtszámot felvenni 8 órától lehet a „verseny-központban”. Korhatár: nincs. Korcsoportok: 0-10 év, 11-14 év, 15-20 év, 21-35 év, 36-50 év, 50 felett. Díjazás: Minden korcsoport 1-3 helyezettje (lány és fiú) emlékérmet kap. Időmérés a versenybírák segítségével. Célba érkezéskor az időeredményeket bemondjuk, de rögzítésre nem kerülnek!! Eredményhirdetés: valamennyi résztvevő beérkezése után. A versenyen a KRESZ szabályinak betartása kötelező! A szervezők fenntartják maguknak a jogot szükség esetén a versenykiírás módosítására. A versenyen mindenki a saját felelősségére vehet részt! Legyél Te is részese rendezvényünknek Versenyzőként, vagy akár Nézőként! Szeretettel várunk!

Agárd - hajóállomás

10:00 Másfél órás szakvezetett sétahajózás a Madárrezervátumba (a szakvezetésről a Duna-Ipoly Nemzeti Park gondoskodik)
14:30  Egy órás sétahajózás az agárdi hajóállomásról indulva, oda is érkezve
17:30  Egy órás sétahajózás az agárdi hajóállomásról indulva, oda is érkezve

A Velencei-tavi hajózási társaság a fenti hajóutakat megelőző órákban ingyenes belépést biztosít a fesztivál vendégeinek az Akváriumházba! A konkrét időpontok: 9-10, 13:30-14:30, 16:30-17:30. A hajóút során a Duna – Ipoly Nemzeti Park Biztosítja a szakszerű idegenvezetést. Céljuk a Velencei – tó védett értékeinek, úszólápos területeinek bemutatása. A programon való részvételhez bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: Simon György: 06 30 / 271 32 92 – to@velenceitohajozas.hu

Chernel István Madárvárta (Agárd, Chernel I. u. 57.)

6.00-10.00 h Madárgyűrűzési bemutató
10.00-17.00 h   A Madárvárta és a Magyar Madártani Egyesület Fejér megyei szervezetének nyílt napja
Agárdi Közösségi Ház (Agárd, Márvány u. 27.)
10.00-16.00 h Anyák napja kicsit másképp Nusser Bogival
Egy anyáknak célzott program előadásokkal és aktív programokkal a fesztiválközponttól 150 méterre (katolikus templom melletti sétányon megközelíthető kellemes sétával a helyszín). Sminkelési tanácsadás, masszázs, környezetbarát háztartás kialakítása, torna illetve az előadások: az anyaság mint egy archetípus, stílustanácsadás:kinek milyen szín áll jól, egészséges táplálkozásról.
10.00-16.00 h Népviseletek Kapuvártól Székelyföldig - kiállítás

Velencei-tavi Galéria (Agárd, Sigray u. 1.)

10.00-18.00 h  Az én Gárdonyom – Faragó László fotográfus kiállítása - Gárdonyi Géza Emlékház (Agárd, Sigray u. 3.)
10.00-18.00 h  Gárdonyi Géza élete, munkássága, művei – tárlatvezetések, múzeumlátogatás - Gárdonyi rönkvár (Agárd, Sigray u. 1.)
10-18.00 h  A várkapitány végigkalauzolja a látogatókat a váron, a kazamatarendszeren, és a látogatók bepillantást nyerhetnek a várvédő vitézek életébe! Vitézi próba és játékos feladatok a vár körül. - Dinnyési Hagyományőrző Központ (Dinnyés, Gárdonyi G. u. 25.
10.00-16.00 h Az én Gárdonyom – Ódor Balázs fotókiállítása a főépületben
10.00-16.00 h Csipkecsodák – Ruppert Sándorné csipkegyűjteményének kiállítása

Esemény weboldala

Facebook oldal

05.05.
vasárnap


NAGYSZÍNPAD

10:00 Thai-chi bemutató és nyílt edzés
11:00 Mátyás király bolondos bolondja. A Maszk Bábszínház előadása
12:00 Népszerű operettek, filmzenék, magyarnóták Buch Tibor és Horváth Elemér Emi előadásában
13.00 A swing klasszikusai az Optional Jazz Quartet előadásában
14.30 A blues klasszikusai - Mr. G. Blues Band és Behán Eszter koncert
16.15 Fourtissimo Jazzy Afternoon
18.00 Csík zenekar koncert
20.00 Óriások és Törpék fesztiválzáró koncert

Nagyszínpad mellett „Kapj rá!” halfogyasztást népszerűsítő stand:

Az Agrármarketing Centrum szakemberek segítségével látványkonyha keretében bemutatják a különféle halfajták feldolgozásának és elkészítésének módjait. Eközben pedig a profik által készített halas különlegességek kóstoltatásával, a különféle ízvilágú halfajták és receptek sokaságával ismertetik meg a látogatókat. A busa és harcsa falatok után, amur és pisztráng, harcsa és süllő, ponty és busa ételek kerülnek a terítékre. 2023-ig tartó halfogyasztást ösztönző kampány az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság, mint a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Irányító Hatósága és az Agrármarketing Centrum közreműködésével valósul meg.

Fesztiválközpont, Szarvas-szobor:

10.00-18.00 h  Junior séf-verseny- téma: a vadételek. - Országjáró főzőverseny, gasztrokulturális esemény, szakma és közönség találkozása,  látványfőzés
11.00-16.00 h  Kulturpajta (riportok, beszélgetések)
11.00 A Velencei-tó vadászatáról
12.00 A Velencei-tó halászatáról
13.00 Radetzky Jenőről, az agárdi Madárvárta alapítójáról
14.00 Kapj rá! Nagy halhatározás.
15.00 Dobzenekar interaktív bemutatkozása. Pajtazárás.
10.00-18.00 BringART Játszóház (2-12 éves korig)
Ebbe a játszóházba hét bicikli alkatrészeit hasznosítottuk újra, kicsit másként és újragondolva izgalmas játékokká alakultak át. A játszóház részei: VERSENYPÁLYA – Egyszerre két gyerek/ felnőtt tud tekerni egy-egy állványra szerelt kerékpáron. A nagy hajtás még izgalmasabb, hiszen a kicsi bábukat magunk mozgatják a versenypályán. FUT-A- TÁJ – Pici bicikli megy hegyen, völgyön, vízparton és városokon át. Ennél az izgalmas játéknál a bicikliző játékos mozgatja a nagy kereken keresztül az egész világot. CSENGAgép – A meghajtás itt nem csak kattog, hanem csilingel és zenél is, sőt egyszerre több muzsikus igazi koncertet is előadhat, csak a forgatás sebességétől és ütemtől függenek a hangok.BRINGAHINTA– Ez a szerkezet bizony pörög és forog, hóemberek elégedetten körhintáznak. LABDAPUMPA– Igazi varázslat, mindez biciklipumpával működtetve. Ajánlott a fáradt lábúaknak, hiszen itt a karizmukra és az ügyességre lesz szükség, hogy a labdák a helyükre kerüljenek. CSÖRGŐ-KERÉK, és a KICSIK BRINGÁJA egészíti ki a játékpályát.

Tópart, szabadpart szakasz

10.00-24.00 h Vidámpark, körhinta, vurstli

Tópart, Csónak-kitötő:

10.00-16.00 h Kenutúrák Huszár Péterrel (VVSI)
Az agárdi csónakkikötőnél szeretettel várja a kenuzni vágyókat Huszár Péter és csapata. 7 személyes túrakenukkal lesz lehetőség megkerülni a Cserepes – szigetet. Minden egész órában indulnak a túrák, 10:00 – 16:00 óra között.
09.00-13.00 h Vadételfőző verseny
Előzetes jelentkezés alapján 5 kg szarvas vagy vaddisznóhúst biztosítunk a főzéshez (ennek ára előreláthatóan 8000 Ft lesz). Hozott, ellenőrizetlen vadból nem lehet ételt készíteni. A főzéshez szükséges fát, alátétet, vasat és sörpad-garnitúrát biztosítunk. Nevezési díj: 1500 Ft. Minden egyéb kelléket a résztvevők hozzanak magukkal Jelentkezés a 06 30 936 5336. Regisztráció: halvadfeszt@gmail.com. Értékelés: A fesztivál vendégei egyenként maximum 3 kóstoló jegyet vásárolhatnak 400 Ft/fő/db áron. A jegy mellé kisméretű műanyag edény is kapnak. A megkívánt főztökből kis adag kóstolót kérhetnek, ez-egy jegy ellenében. A főzők kötelesek eleget tenni a kérésnek. A főzőversenyt az a csapat nyeri, amelyik értékeléskor a legtöbb kóstolójegyet mutatja be. Az első helyezett csapatnak a főzés nevezési díját visszatérítjük, és 3 palack bort kap. A második és a harmadik helyzett csapat 3-3 palack bort kap a helyi borászok legjobbjai közül. A főzőcsapatok a kapott kóstolójegyeket 300 Ft-os áron visszaválthatják a szervezőnél.
10.00-16.00 h Lovasszekér-túra a Dinnyési Fogatudvarral

Szekértúra a Dinnyési kilátóhoz

indulás: 10.00, érkezés: 11.30; indulás: 14.00 érkezés: 15.30  A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza. Regisztrálni a zsoltujfalusi79@gmail.com vagy telefonon a 06 20 / 541 29 88 elérhetőségen lehet, egyéb információ a fenti elérhetőségeken. Jegyek: Felnőtt: 1.300.- Ft/fő, Gyerek: 700 Ft / fő, Családi jegy: 4.300 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig - max. 14. évesek) A Velencei tavat megkerülő kerékpárút mentén fedezhetjük fel ezt az érdekes formájú, fából épült kilátót, melynek tetejéről betekintést nyerhetünk a titokzatos vízi világba. A kilátó mellett elhelyezett padoknál letelepedhetünk - de az igazi élmény a kilátó magasában vár bennünket, ahol a sűrű nádas fölé emelkedve, nádtető árnyéka alól nézelődve bepillanthatunk a titokzatos madárvilág életébe. A kilátó mellett található a Savajcz-kereszt, ami egy kiváló tóbíró különös-tragikus vadászbalesetének állít emléket. A történetet elolvashatjuk a helyszínen. A történetet Széchenyi Zsigmond, nagy vadászírónk is elmeséli az Ünnepnapok című írásában.
Szekér-túra Agárd utcáin, Varsa utca, tó utca, üdülök útja
Időpontok: minden egész órában - 10:00 – től 16:00 ig. Jegyek Felnőtt: 700ft . Gyermek: 400 Ft 14 év alatti . Családi: 2500ft " 2 felnőtt 3 gyerek 14 év alatti . Túra ideje 20-25 perc kb. A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza. Regisztrálni a zsoltujfalusi79@gmail.com vagy telefonon a 06 20 / 541 29 88 elérhetőségen lehet. Egyéb információ a fenti elérhetőségeken.

Agárd - hajóállomás

14:30  Egy órás sétahajózás az agárdi hajóállomásról indulva, oda is érkezve
A Velencei-tavi hajózási társaság a fenti hajóutakat megelőző órákban ingyenes belépést biztosít a fesztivál vendégeinek az Akváriumházba! A konkrét időpont: 13:30-14:30 A hajóút során a Duna – Ipoly Nemzeti Park Biztosítja a szakszerű idegenvezetést. Céljuk a Velencei – tó védett értékeinek, úszólápos területeinek bemutatása. A programon való részvételhez bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: Simon György: 06 30 / 271 32 92 – to@velenceitohajozas.hu

Velencei-tavi Galéria (Agárd, Sigray u. 1.)

10.00-18.00 h  Az én Gárdonyom – Faragó László fotográfus kiállítása - Gárdonyi Géza Emlékház (Agárd, Sigray u. 3.)
10.00-18.00 h  Gárdonyi Géza élete, munkássága, művei – tárlatvezetések, múzeumlátogatás - Gárdonyi rönkvár (Agárd, Sigray u. 1.)
10-18.00 h  A várkapitány végigkalauzolja a látogatókat a váron, a kazamatarendszeren, és természetesen bepillantást  nyerhetnek a várvédő vitézek életébe! - Dinnyési Hagyományőrző Központ (Dinnyés, Gárdonyi G. u. 25.
10.00-16.00 h Az én Gárdonyom – Ódor Balázs fotókiállítása a főépületben
10.00-16.00 h Csipkecsodák – Ruppert Sándorné csipkegyűjteményének kiállítása

Kirakodóvásár és portékás vásár a fesztivál minden napján. Kiemelt gasztro-kiállítóink: Agárdi Pálinkafőzde és a régió pálinkafőzdéi: Táci Pálinka, Csalló pálinka, Michelberger Pálinka, Nobilis Pálinka, a Velencei-tó körüli borászatok:  Csóbor Pincészet (Agárd), L. Simon Borászat (Agárd), Nagy Gábor borászat (Pázmánd), Dancsó Gábor pincészet (Kápolnásnyék), Bella Pince Sukoró, Köllő Zsolt (Pázmánd), Vabrik pince (Kajászó), Nyakas Pincészet (Tök), Csordás - Nagy Pince (Pákozd). Díszvendég az Aranyponty Zrt.

A fesztivált Gárdony Város Önkormányzata rendezi.

Fővédnök: Tóth István, polgármester.
Főszervező: Ocsenás Katalin (06 30 847-6088).
Vásárszervezés: TDM Gárdony – Tihanyi Tamás és Tulics Katalin.
Együttműködő partner: TDM Gárdony. Média-támogatónk: Vörösmarty Rádió.
Helyszín: Agárd, városközpont (Nádas étterem előtti és mögötti tér, Agárd, szabad part szakasz). A fesztivál ingyenes. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!
(2019. 03.20-i állapot)
A programterv folyamatosan bővül, egészül ki programokkal, programleírásokkal március 29-ig. A fesztivál facebook-oldalán és a weboldalán követhetik az események alakulását.

Szeretettel hívunk, várunk mindenkit idei fesztiválunkra, Agádra, a Velencei-tó partjára!

Ocsenás Katalin - főszervező, 06 30 847 6088; katiocsenas@gmail.com

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Agárd

Észrevétel beküldése