Programkereső

Gyermekprogram, előadás, zene // Múzeumok Éjszakája a Deák Gyűjteményben

Ingyenes
18.00–22.00: Utazás a színek világába (Szabad, önfeledt alkotás), 19.00–20.00: Mesterséges érzelmeink (Kelle Antal ArtFormer interaktív-kinetikus szobrai), 20.00–21.00: Gereben Zita-koncert

Programjaink:

18.00–22.00 | gyermekprogram
Utazás a színek világába
Lehetőség van a szabad, önfeledt alkotásra, különböző színes technikák megismerésére: olajpasztell, porpasztell, viaszkréta, akvarell, tempera.
A technikákhoz megfelelő papírt, ecsetet, fixatívot biztosítunk.
https://muzej.hu/hu/program/utazas-szinek-vilagaba-szo-06222019-1800

19.00–20.00 | attrakció, egyéb, #utazásélménymúzeum
Mesterséges érzelmeink
Kelle Antal ArtFormer interaktív-kinetikus szobrai
A videókkal, és kisméretű szoborral tartandó előadás, a művészet/tudomány/játék határterületén mozog. Tovább lép a hagyományosan mozgó kinetikus munkákon, foglalkozik a Mesterséges Intelligenciával (AI) ugyanúgy, mint a Mesterséges Érzelemmel (AE) is.
"Mint multidiszciplináris területeken alkotó művész, nagyon izgat, hogy a látogatókat hogyan lehet cselekvő közreműködőkké, együtt-érzőkké, és e témáról gondolkodókká tenni."
https://muzej.hu/hu/program/mesterseges-erzelmeink-kelle-antal-artformer-interaktiv-kinetikus-szobrai-szo-06222019-1900

20.00–21.00 | zene
Gereben Zita-koncert
A fiatal generáció egyik kiemelkedő énekesnőjét, Gereben Zitát korábban az Emil.RuleZ vokalistájaként, majd a Gringo Sztár együttesből ismerhette meg a nagyközönség. Zita zenei pályája ennél azonban sokkal szerteágazóbb, hiszen saját zenekarával már megannyi sikeres fesztiválon és klubkoncerten bizonyította, hogy bársonyos hangjával bátran nyúl a legkülönfélébb zenei stílusokhoz. Saját zenekarával három sikeres nagylemezen vannak túl: az első, „színtiszta” jazzlemezüket követően (Ready for the Sun), megjelent második „Our Places” című album populárisabb hangvétele még tovább növelte a zenekar rajongótáborát. A harmadik „Az én fesztiválom” lemezen pedig magyar nyelvű dalokkal lepte meg a hallgatóságot. Az eklektikus műsorban a dalok az R'n'B, a blues, a pop, és természetesen a jazz stílusjegyeit is hordozzák. A műfajokat tekintve az énekesnő álláspontja világos: „Azt hiszem, a jövőben is megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e.
Saját zenekara a hazai jazzélet elismert és tehetséges muzsikusaiból áll (Bécsy Bence – gitár, Horváth „Tojás” Gábor – zongora, Bata István – basszusgitár, Gálfi Attila – dob). Mindezek mellet számos hazai formációval dolgozott együtt (Modern Art Orchestra, Transform Quintet, Random Trip, Nagy János Trio stb.) és még kirándulásokat tett a mozifilmek világába is, olyan betétdalokkal és kisebb szerepekkel, mint a Boldog Születésnapot, Magyar Vándor, Majdnem Szűz.
www.gerebenzita.hu
https://www.facebook.com/gerebenzita
https://www.youtube.com/user/gerebenzita
https://muzej.hu/hu/program/gereben-zita-koncert-szo-06222019-2000

Esemény weboldala

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Oskola u. 10.