Programkereső

Operett- és musicalslágerek // Székesfehérvári Királyi Napok

Ingyenes
Több év szünet után visszatér az operett a Székesfehérvári Királyi Napok színpadára: a műfaj kiválóságait hívtuk meg erre az estére, akik az operettslágerek mellett musicalrészletekkel is készülnek erre az alkalomra.

Füredi Nikolett, Kocsis Dénes, Serbán Attila és Simon Boglárka műsora, közreműködik Horváth Elemér és zenekara, valamint a produkció tánckara

(Szélsőséges időjárás esetén a program elmarad.)
_____________________________________

Füredi Nikolett

A Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt gyermekkorától kezdve 12 éven át. Ez az időszak meghatározó volt a számára, a világ számos pontjára eljutott a kórussal. Később is az élete része maradt az utazás, Nyugat-Európa színpadain játszott több évig különböző musical produkciókban. Itthon a Budapesti Operettszínház tagja lett, ahol többek között az Elisabeth, a Mozart, a Rómeó és Júlia, a Rebecca, az Abigél és az Elfújta a szél című musicalekben kapott feladatokat. A 2013-as Jégvarázs Disney-filmben az ő hangján szólal meg Elsa. A Szépség és a Szörnyetegben máig három szerepet is játszik: Belle-t, Teamamát és a Tollseprűt – ezt a darabot különösen a szívébe zárta. Fontos szerepnek tartja Evita karakterét és az Aida című musicalt is.
Az operett műfajában is számos primadonnaszerep megtalálta, főként azokban az években, amikor a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának volt tagja. Jelenleg a Víg özvegyben Valencienne szerepére készül a Soproni Petőfi Színházban.


Kocsis Dénes

Színész-énekes, a Budapesti Operettszínház művésze. Az évad musicalszínésze díjas, a közönség láthatta és láthatja többek között a Rómeó és Júlia, a Mozart, a Dorian Gray és az István, a király címszerepében. Szabadidejében focizik, a Magyar Művész Válogatott oszlopos tagja.


Serbán Attila

A magyar zenés színház egyik meghatározó előadóművésze. A Madách Színház oszlopos tagja és közel tíz éve a Budapesti Operettszínház vendégművésze. Számos sikerdarab, jelentős címszerep köthető a nevéhez. Többek között a József és a színes szélesvásznú álomkabát Józsefje, a Jézus Krisztus Szupersztár Júdása, az Ének az esőben Cosmo Brownja, vagy a nemrég bemutatott Rocksuli Dewey Finnjeként aratott sikereket.


Simon Bogi

A Budapesti Operettszínház énekes-színésznőjeként a zene mára már teljesen összefonódott az életével. A művészetek alapjait a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban sajátította el. Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójaként bővíti tudását. Több különböző színpadi műfajban is kipróbálhatta már magát, így például a könnyűzenei pályán, a Follow The Flow zenekar énekesnőjeként hallhatta a közönség. Az improvizáción alapuló kötetlen zenélést érzi magához a legközelebb, de fontos helyet foglal el a szívében a soul és a jazz is.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Zichy liget