Programkereső

Válogatás a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál alkotásaiból

Animáció, Bűnügyi, Dráma, Romantikus, Rövidfilm.

Röviden a filmekről

Tóth Luca: Lidérc úr (19 perc) – magyar-francia rövidfilm – 7. Friss Hús 2019 – legjobb animáció
A fiatal férfi mellkasröntgenén egy aprócska személy sziluettje rajzolódik ki, fejének búbja tumorként türemkedik ki az ifjú oldalából. Vajon ki ez a parányi lény és milyen változást hoz magával, miután világra jön a férfi testéből?

Regős Ábel: Kék óra (20 perc) – magyar rövidfilm
Orsi hosszú évek óta egyedül él és neveli ötéves kislányát, Mankát. Most azonban randira készül egy társkereső oldalon megismert férfival. A rövidfilm egy középkorú, egyedülálló anyuka egy különleges estéjét mutatja be.

Bertóti Attila: Mese (7 perc) – magyar rövidfilm – 7. Friss Hús 2019 – legjobb színésznő: Kötél Orsolya
Rajzfilm Lenocskáról, Vanykáról, a királyról, a királynőről, a rablóról, az őrökről, a lóról, a kovácsról, a tűzoltóparancsnokról meg a feleségéről Danyiil Harmsz írása nyomán

Borbás Dávid: A buszsofőr (22 perc) – magyar rövidfilm
Szereplők: Makranczi Zalán, Petrik Andrea, Vida Bálint, Nagy Gábor, Polgár Csaba
Az 50-es évek elején járunk, Magyarországon. A kilencéves kisfiú szemszögéből ismerjük meg a világot, apát, anyát és az otthoni légkört. Nem úgy élnek, mint a szomszédaik, nincsenek barátaik, valamiféle keserves csend lengi körül életüket. A kisfiú nem érti, hogy apa miért bujkál, mert nem érti, hogy van a világban valami, ami veszélyes rájuk.
A kisfiú legnagyobb játéka, amikor délután egy fél órára kimehet a közeli grundra, ahol a képzeletének köszönhetően egy farakást busszá változtat, aminek ő a sofőrje. Egy nap egy Pobeda gurul a farakás mellé, ami teljesen kizökkenti a kisfiút. Ugyan tart a kocsiban ülő idegentől, de az autó annyira lenyűgözi, hogy szóba áll a férfivel, aki kedvesen kérdezgeti és igazi buszsofőrnek nevezi. A kisfiúnak szimpatikus a férfi és nem veszi észre, hogy érdeklődése faggatózás, apjáról.

Lengyel Balázs: Hármasban (11 perc) – magyar rövidfilm – 7. Friss Hús 2019 – különdíj
Szereplők: Bálint András, Halász Judit, Sztarenki Dóra
Veronika és Tibor nyugdíj előtt álló orvosok. A férfi betegsége miatt születésnapjára Veronika egy szokatlan ajándékkal készül, hogy teljesítse férje régi álmát, az édeshármast. Az internet segítségével rendel egy szép, fiatal prostituáltat. Ám semmi sem úgy alakul, ahogy Veronika eltervezte.

Dávid Attila: Jakab (14 perc) – 7. Friss Hús 2019 – különdíj
Jakab egyik este, hosszú idő után meglátogatja volt élettársát, aki kérdés nélkül befogadja. Bár a nő kedves és nyitott, a férfi nem tud neki mit mondani, még aznap este továbbáll. Másnap reggel szülővárosába utazik, hogy eleget téve kötelességének, átvegye az apja halálakor örökölt lakást. A lépcsőházban találkozik volt szerelmével, és kettejük kapcsolata talán tud ott folytatódni, ahol régen abbamaradt…

Ladányi Jancsó Jakob: A naprendszer legkisebb bolygója (11 perc) – magyar-román bűnügyi rövidfilm
Judit véletlenül szemtanúja lesz annak, ahogyan kirabolják a boltját. Vállalva a veszélyt, úgy dönt, a tolvaj után ered, és visszaszerzi a pénzt. A körülmények úgy hozzák, hogy végül egy kihalt kocsmában egy asztalnál ülnek a tettessel. Cigarettázás közben szürreális vita alakul ki kettejük között arról, hogy mégis hány bolygó kering a Nap körül…

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Máj 10. 17:30

A róka

Ápr 15. 17:30

Semmelweis

Máj 08. 17:30

Elszáradt füvekről

Máj 11. 16:00

Macskák a múzeumban

Ápr 13. 17:45

Artúr, a király

Máj 03. 18:00

Kék Pelikan