Programkereső

Bútorfestő tanfolyam

Ez a tanfolyam az alapokat járja körbe, de oly módon, hogy felkeltse mindenkiben a saját alkotás, önkifejezés iránti vágyat.

A 4 órában kreatív ötleteket valósítunk meg és a foglalkozás végén garantáltan egy teljesen egyedi darabot viszel haza, ami téged fejez ki. A festés és díszités olyan időtöltés, ahol elfeledkezel magadról, az életedről, az időről és minden másról, visz az áramlás. Amikor egy csoport ebben az állapotban van, az mindenkit feltölt, garantáltan kikapcsol a hétköznapi gondokból. Épp ezért a workshopok relaxált, vidám hangulatban telnek.
Amire a foglalkozáson számíthatsz: a lényegre szorítkozó bevezetőben átbeszéljük a régi darabok egyéni megoldandó problémáit, melyek előfordulhatnak, előkészítésüket a festésre, egy kis anyagismeret, majd megbeszéljük a munkamenetet. Ezután gyorsan bele is ugrunk a gyakorlatba: színeket válogatunk, festünk, kopottasra csiszoljuk, megtanuljuk a száraz ecset technikát, a repesztést, majd megtanuljuk, hogyan stencilezzünk aláfolyás nélkül. Aki szeretné, kipróbálhatja a szalvétatechnikát vagy a rizspapírt (a bútorokat is nagyon egyedivé teheti egy jól megválasztott dekupázs, nemcsak dísztárgyakon mutat jól). Végül megtanuljuk a felület lezárások módjait és antikolunk.
Akinek van olyan kisbútora, ami nem nagyobb átlagosan 50x50 cm-nél, bátran elhozhatja (kérjük, hogy tisztán, zsírtalanítva, festésre készen  hozzátok, különben biztos nem lesz idő befejezni), megbeszéljük a kérdéseket, ötleteket. Aki most nem hozna saját kisbútort, annak a helyszínen biztosítunk fa munkadarabot, általában valamilyen dobozt, vagy tálcát. Mivel ezek is fából vannak - habár szigorúan véve nem bútorok - az időintervallumot és az autónk véges befogadóképességét figyelembe véve tökéletesen alkalmasak minden bútorfestő technika elsajátítására, és ez a cél.
A felhasznált festékek mind víz alapúak, nem büdösek, az egészségre egyáltalán nem ártalmasak, a krétafesték  vízzel lemosható, ruhából is kimosható. Mivel kisebb balesetek mindig történhetnek, javasoljuk, hogy hozzatok kötényt, vagy olyan ruhát, amit nem sajnáltok, ha valami történik vele.

Részvételi díj: 13.000 Ft, ami tartalmazza a festékek és egyéb alapanyagok árát, és amit a helyszínre érkezéskor kell kifizetni. A részvételi díj nem tartalmazza a fa termék árát, az a részvételi díjon felül fizetendő (cca. 1500-2000 Ft).

A részvételhez bejelentkezés szükséges!

Helyszín: Székesfehérvár (helyszín pontosítása a tanf. hetében)

 

 

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár