Programkereső

Menekültek, csicskák, közmunkások – Nemzeti konzultáció hét tételben

Ingyenes
2019. október 10-én, csütörtökön 18 órakor a Szabadművelődés Házában kerül megrendezésre Tódor János Menekültek, csicskák, közmunkások – Nemzeti konzultáció hét tételben című riport-szociográfia kötetének bemutatója.

A Dodeskaden Kiadó tisztelettel meghívja 2019. október 10-én, csütörtökön 18 órára a Szabadművelődés Házába

Tódor János Pulitzer-emlékdíjas újságíró, szociográfus
Menekültek, csicskák, közmunkások – Nemzeti konzultáció hét tételben
című riport-szociográfia kötetének bemutatójára.

A szerzővel Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész beszélget.

A kétezres évek első két évtizede magyar valóságának súlyos konfliktusokat hordozó jelenségeit villantja fel a riport-szociográfia.

Az Egy intézménylakó halála egy speciálisan magyar Száll a kakukk fészkére történet a gánti szociális otthonból. A Hajtóvadászat adósokra egy alkalmi pénzbehajtó  feljegyzéseit adja közre. A Felszabadíthatatlan rabszolgák a csicskák és rabtartartóik együttélését, ezt a sajátos Stockholm szindrómát­­­ ábrázolja. A Cigánypénzek, káoszprojektek című riport a roma integráció  abszurdítását láttatja.  A kizsákmányolt és megalázott  közmunkások, no meg rasszista uraik világába ad bepillantást a Szappant kéne főzni belőletek.  Az Egy Szálasi-hívő polgármester ámokfutása  egy  hazug szociális faluprogramot, az újhungarista „érpataki modellt” vizsgálja.

A szerző a terepen követte végig 2015-16-ban a menekült inváziót. Élesben szerzett tapasztalatait gyűjtötte össze az Elfogás, bevagonírozás, rabosítás –Menekültek a hiszterizált Magyarországon című írásában.

A kötetet a Magyarország Felfedezése sorozat szerkesztőjének, a nagyszerű újságíró és szociográfus Pünkösti Árpád emlékének ajánljuk.

 

A könyv a bemutatón kedvezményes áron megvásárolható.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.