Programkereső

Balla Géza borvacsora a Diófa Étterembe

A székesfehérvári Borháló szeretettel meghivja Önöket a Balla Géza borvacsorára.

Balla Géza Borvacsora a Diófában.

Nagyon örülünk, hogy Balla Géza elfogadta meghívásunkat, és személyesen avat be minket abba a filozófiába, életérzésbe, elkötelezettségbe, és alázatos munkájába, mellyel fantasztikus borait alkotja!

Tavasszal meghívásának nagy boldogsággal tettünk eleget, mikor meglátogattuk birtokán. Mindig hatalmas élmény közelebbről belelátni egy borász világába: sétálni a szőlők között, megnézni a hatalmas hordókkal és tartályokkal teli pincét, és a finom fogások mellett felszolgált borokat ízlelgetve átérezni az élet szépségét....
Erre invitálunk most Téged is, hogy városunk egyik legelismertebb éttermében, finom fogások mellett, együtt élvezhessünk pár órára Balla Géza boraiban is jól tükröződő életfilozófiáját!!!

Az est étel-, és borsora:

Welcome drink:
Frizzy - fehér gyöngyözőbor

Hideg előétel:
Citrusos pácolt lazacfilé karfiol textúrákkal wasabi majonézzel és ropogós quinoával
Magyarádi fehér - a ménesi borvidék jellegzetes fehérbora

Meleg előétel:
Gyömbéres sütőtök krémleves kecskesajt bon-bonnal és pirított tökmaggal
Kadarka Selection - ez a fejta tette híressé a Ménesi Borvidéket

Főétel:
Omlós sertésszűz jusval, rozmaringos ratta burgonyával, és színes répákkal
Fekete leányka Sziklabor + Cabernet Franc Sziklabor
(A fekete leányka erdélyi őshonos szőlőfajta. A Sziklaborok Balla Géza prémium kategóriás borai, melyek öreg, sziklás talajon, alacsony tőketerhelésű tőkékről szüretelt tételek.)

Desszert:
Csokoládé, meggy, szezámmag
Aradinum Cuvée 2011 - Grand Selection válogatás a 2011-es év Sziklaboraiból!
Részvételi díj: 14 900 Ft/fő

Jelentkezz mielőbb, mert az étterem befogadóképessége véges...: 06-70/32-82-115 -ös telefonszámon, e-mailben (fehervar@borhalo.com), vagy személyesen az üzletben (Várkörút 1.) A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik biztosítottá!

Balla Géza borai az Arad-hegyaljai, közismertebb nevén a Ménesi borvidéken születnek, amely Erdélyben, Aradtól 20 km-re keletre helyezkedik el. Arad-Hegyalja sok évszázados tradícióval rendelkező, történelmi borvidék, amely az 1918 előtti Magyarországon a leghíresebbek közé tartozott.
Balla Géza 35 éve tevékenykedik a szakmában, régóta célként tekintett arra, hogy egységes Kárpát-medencei, magyar borról beszélhessünk. Fontosnak tartja, hogy a majdnem feledésbe merült fajtákat, visszaemelje méltó helyükre:

“Nagyon sokat munkálkodunk azon, hogy a helybéli fajták, mint a kadarka vagy a fekete leányka, visszakapják a megérdemelt helyüket” – mondta el Balla Géza, hozzátéve: továbbra is küzd a határoktól független, egységes magyar borvilágért.

BALLA GÉZA első határon túli magyar borászként elnyerte az "Év Bortermelője Magyarországon 2018” címet!

“Igazán felemelő érzés, hogy én lehetek ezen megmérettetés első határon túli jelöltje. Hiszek a barátságban, hiszek abban, hogy a Kárpát-medence borászai nem egymás konkurensei. Mindig is a segítség, egymás segítése volt számomra az elsődleges.”

Jelentkezés: a 06703282115 -ös telefonszámon, e-mailben (fehervar@borhalo.com), vagy személyesen az üzletben.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Kadocsa 32.