Programkereső

Hatala Csenge: Requiem (könyvbemutató)

Ingyenes
A történet, amiről sokan nem tudják, hogy székesfehérvári Ki volt a székesfehérvári koncerten elhunyt fiú? Vajon mi történhetett vele azon a sokat emlegetett, februári estén, és miért nem mesélte el még senki a történetét? Hatala Csenge Requiem című nyomozási naplójában többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Volt egy fiú... akinek emlékére a Karthago együttes 1981-ben megírta a Requiem című slágerét. A dal országos és nemzetközi sikereket aratott, a mai napig több ezer ember énekli a koncerteken, ihletőjére mégis nagyon kevesen emlékeznek.

Csenge további izgalmas dilemmák nyomába ered: Kitiltották-e a Karthago zenekart Fejér megyéből a koncerten történt, tragikus esemény miatt? Kik azok a csövesek? Mi a közös a Technokol Rapidban és a Parkánban? Hogy született meg a Requiem című, híres dal, és milyen fogadtatása volt, amikor először játszották?

Hatala Csenge a valós eseményeken alapuló történetek megszállottja. Első könyvében, a Hírzárlat című dokumentarista regényben az 1973-as balassagyarmati túszdráma eseményeit és utóéletét dolgozta fel. A kötet 2015-ben jelent meg az Athenaeum Kiadónál.

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Szent István tér 2-3.

Programajánló


Máj 17 – Máj 20.

Pünkösdi Virágálom

Jan 15 – Dec 31.

12 hónap - 12 zeneszerző

Máj 08. 16:00

Pedagógus klub

Máj 11. 10:00

Emlékhelyek napja

Ápr 26. 19:00

Nagyjából szerelem