Programkereső

Csajos est: Viszlát, komfortzóna!

Novemberben folytatódik a népszerű Csajos estek sorozata a Barátság moziban – a november 21-i, filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája a komfortzónánk és az egónk énvédő mechanizmusai, a meghívott vendég Széll Jutka coach, természetgyógyász. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után a Szoba gyerekkel kiadó című francia vígjátékot vetíti a város mozija.

Az élet ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér. Van, aki egyetért Neale Donald Walsch állításával, és van, aki nem. Valami, valaki fogva tart, visszatart minket a kiteljesedésünktől. Mindegy, hogyan nevezzük a „gyereket”, lehet ez a komfortzóna, a belső félelmeink, vagy ha úgy tetszik, mi saját magunk. Hiszen önmagunk legnagyobb ellenségei mi magunk vagyunk.

Az emberek 90%-a a komfortzónáján belül éli le az egész életét. Komfortzónánkban mozogni valóban kényelmes, biztonságos és kockázatmentes. Ez az a hely, ahol minden középszerű és unalmas, de legalább biztosan tudjuk, hogy ha „A”-t mondunk, vagy teszünk, akkor arra mindig „B” lesz a válasz. Bármennyire is stresszesek vagyunk, ebben a zónában könnyűszerrel elvégezzük a rutinfeladatainkat, de tanulásra, fejlődésre igazából alkalmatlan. Széll Jutka előadása arról szól, hogy miért, hogyan hagyjuk el komfortzónánkat, mit nyerhetünk, ha legyőzzük egónk „énvédő mechanizmusait”, hiszen változás csak úgy érhető el, ha a megszokott sémáinktól eltérünk.

"Az élet egy nagy kaland, önismereti utazás, egy film, aminek mi vagyunk a rendezői is és a főszereplői is egyben. Minden nézőpont kérdése és mindig van választásunk. Készíthetünk rossz filmet is és jót is. Sőt olyat is, aminek minden pillanatára boldog mosollyal az arcunkon emlékezünk vissza az életünk alkonyán is. Megbánás nélkül, hogy nem hagytunk ki semmit. Mi választunk, mi döntünk, minden lépés a mi felelősségünk.
Az a misszióm, hogy segítsek az embereknek, hogy megismerjék önmagukat, megtalálják lelki békéjüket, hogy BOLDOG és legfőképpen EGÉSZ-SÉGES, teljes életet élhessenek harmóniában önmagukkal és a körülöttük lévő világgal”
– vallja Széll Jutka.

A beszélgetés után a Szoba gyerekkel kiadó című francia vígjátékot nézheti meg az est közönsége. A történet főhőse, Antoine megrögzött agglegény, akit imádnak a nők. Egy gyönyörű párizsi lakásban él Thomasszal, a szobatársával, akivel a hasonló érdeklődési körüknek köszönhetően megvan a közös hobbijuk: minden este csajozás, bulizás hajnalig. Mikor Thomas úgy dönt, Amerikába költözik, keres maga helyett egy lakótársat a gyönyörű Jeanne személyében. Antoine úgy érzi, ennél jobb dolog nem is történhetett volna vele, egy fiatal, intelligens, álomszép nő költözik be a lakásba – azonban hamar kiderül, nem egyedül. Jeanne ugyanis magával hozza két pimasz gyerekét is…

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló