Programkereső

Isten kegyelméből

A sikeres bankár, Alexandre Lyonban él feleségével és öt gyerekével.

Egy napon véletlenül rájön, hogy a pap, aki gyerekkorában szexuálisan zaklatta, még mindig gyerekekkel foglalkozik. A vallásos férfi, aki gyerekeit is a Biblia szerint neveli, s a közösség egyik pedáns tagja, úgy dönt, hogy a lelki nyugalma érdekében feljelenti a papot. Hamarosan találkozik két másik férfival, akik hozzá hasonlóan jártak. Az áldozatok összefognak, hogy hangjukat meghallja a nyilvánosság.

A film egy, a közelmúltban Franciaországban kirobbant botrányt dolgoz fel: egy lyoni papot közel hetven gyerek szexuális zaklatásával, felettesét, Lyon érsekét pedig az ügy eltussolásával vádolták meg. Közülük három, immár felnőtt férfi történetét ismerjük meg. Alexandre, François és Emmanuel egészen másképp hordozzák életre szóló traumájukat, amelynek felszínre kerülése a környezetükben élőket is próbára teszi.

A film írója és rendezője, François Ozon (A házban, 8 nő, Swimming Pool, Menedék, Fiatal és gyönyörű, Frantz, Dupla szerető) titokban dolgozott a filmen, amelynek elkészültét rendkívül komoly anyaggyűjtés előzte meg. A dráma a kultrendező Ozon egyik legtávolságtartóbb alkotása. Az Isten kegyelméből világpremierje az ’A’ kategóriás Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, s a film a zsűri nagydíját nyerte el. A film főszerepeit Melvil Poupaud (Utolsó napjaim, Így is, úgy is Laurence), Denis Ménochet (Becstelen brigantyk, Hannibal ébredése, Assassin’s Creed, Párizs császára, 7 vérfagyasztó nap) és Swann Arlaud (A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája, Adéle és a múmiák rejtélye) alakítják.

Rendező: François Ozon
Főszereplők: Josiane Balasko, Melvil Poupaud, Hélène Vincent, Eric Caravaca
Időtartam: 2 óra 17 perc
Korhatár: 16 - Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Bemutató: 2019.09.26.

Esemény weboldala

Időpont(ok):

2019.09.26.csütörtök20:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Már 28. 17:30

Most vagy soha!

Ápr 05. 20:00

Őszi sanzon

Már 06. 20:00

Egy élet

Már 21. 20:00

Előbb táncolj!

Feb 21. 15:00

Semmelweis

Ápr 03. 20:00

Valami madarak

Ápr 25. 19:50

Back to Black