Programkereső

Csajos est: A boldogságot kereső modern nő

A nők megfelelési kényszereivel és boldogságkeresésével foglalkozik a Barátság mozi október 2-i Csajos estje.

A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés középpontjában a mai nők énképe áll, a meghívott előadó Földi Viktória kineziológus. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után A bűn királynői című amerikai krimi-drámát vetíti a város mozija.

A boldogság keresése szinte iparággá vált az utóbbi évtizedekben. Roppant népszerűek a pozitív gondolkodással kapcsolatos könyvek, blogok: segítségükkel „megtanulhatjuk”, hogyan lehetünk elégedettebbek az életünkkel. Ezek olvasása közben számtalan kérdés merül fel bennünk: mit várunk el magunktól? Honnan erednek a nők megfelelési kényszerei és mi lesz a végkifejletük? Mit jelent boldog nőnek lenni? Az előadásban választ kapunk ezekre a kérdésekre, és talán arra is, miért is okoz problémát egy mai nőnek megtalálni önmagát.

„Két gyönyörű és életrevaló lányom van, akik nap mint nap tanítanak engem. Ember vagyok… érző ember. Hiszem, hogy a pozitív érzelmek visznek előre” – mondja magáról a fehérvári Földi Viktória kineziológus, aki már tanulmányai során is erőteljesen foglalkozott a nőiesség témakörével, nem sajnálva az éveket egy-egy terület alapos megismerésére. „Azóta se csökkent az érdeklődésem, saját nemiségem megélését is szépen formálta egy adott korszak. Kineziológusként főbb területem a női stresszek kezelése, ami rávilágítást ad, hogy mekkora félelmek, ellentmondások és zavarok vannak a mai modern nők fejében”.

A beszélgetés után A bűn királynői című amerikai krimi-drámát nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Andrea Berloff rendezésében, Elisabeth Moss, Melissa McCarthy és Tiffany Haddish főszereplésével. A történet helyszíne, a Hell’s Kitchen New York legrosszabb hírű negyede – és nem véletlenül: ez a környék az ír maffia központja, a maffiózók országa. Egy helyi banda három tagját mégis letartóztatja az FBI – ennek nyomán három család marad védtelenül és pénztelenül. A három feleség azonban nem fogadja el a helyzetet. Nem hajlandóak elfogadni a kiszolgáltatottságot, a kezükbe veszik az ír maffia ügyeit, és meglepően hamar alkalmazkodnak a helyzethez. Az üzlet felvirágzik, ellenfeleik pedig kénytelenek megtanulni, hogy milyen az, amikor a fegyverek női kézbe kerülnek…

Az október 2-i Csajos estre már lehet jegyet váltani a mozi jegypénztárában és online is, a www.baratsagmozi.hu honlapon.

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló