Programkereső

Dolce vita kis pohárban

  • 2015.10.05.

Nem vagyok nagyon édesszájú, a nyarat végig fagyiztam, de az ősz beköszöntével a nehezebb sütiket, tortaszeleteket már nem kerülgetem, bármennyire is csábítóak. Na, pont az ilyen ambivalenseknek találták ki a pohárkrémeket! A mostanában legjobb pohárkrémet a Krém Cukrászdában eszegetem rendszeresen, Végh József cukrász készítő ezeket, remek ízösszeállításokban. Van málnabomba, és eper mámor, amikhez József maga főzi, passzírozza hátsó műhelyében a gyümölcsből a velőt. Van házi krémes pohárkrém barackvelővel, van pisztáciás és narancsos, áfonyás és almáspités, a hagyományos, nagymamás ízvilág kedvelőinek. A málnás pannacotta és a meggyvelős krémes azok, amelyeket kanálról-kanálra, szemlehunyva tud csak nyalakodni az ember, olyan finomak. A málnabomba ráadásul édes kekszmorzsa réteget is rejt. Az ízvariációkat József naponta forgatja, szezontól függően is, de abban biztosak lehetünk, hogy bármikor is járunk a Krém tájékán, mindig találunk az üvegtárlóban egy tucatnyi kis pohárnyi boldogságot.