Programkereső

Milyen év lesz 2021?

  • 2020.12.18.

Megkérdeztünk egy fehérvári médiumot

Van, aki lottózik és úgy kísérti a szerencsét, mások a hithez fordulnak nagy nehézségek esetén, megint mások a csillagos ég titkait kutatják – ahány ember, annyiféle hiedelemvilág és várakozás. Az esztendő kezdetén megkérdeztük Adorján Gyöngyi médiumot, sorselemzőt, vajon mit tartogat a közeljövő, ez az esztendő a helyi közéletben és tágabban, a magyarok számára?

Kép forrása: Forbes

2020-ról a legkevesebb, amit tömören el szoktunk mondani mostanában: kutyanehéz év volt, sokaknak és több szempontból. Hogy csak egyetlen szemléletes példát említsünk: a 21. században eddig sosem kellett gyásznapot elrendelni ebben a városban, 2020-ban ezt is megértük és még sok mást. Ha a fehérváriak végig sétálnak a mostanában napközben is szinte teljesen kihalt belvároson, a sok lehúzott rolójú, bezárt üzlet előtt, különösen aktuális a kérdés: mi várható 2021-ben? Mit kapunk vissza a régi életünkből és minek mondhatunk véglegesen búcsút? (Egyáltalán: szükséges-e visszakapnunk bármit is a korábban megszokottak közül?)

Adorján Gyöngyi sorselemzőt sokan keresik fel az óév végén, az újév kezdetén, azt tudakolva, mi várható az egyéni sorsuk alakulásában? Mi viszont azért fordultunk a szakemberhez, hogy a fehérvári és tágabban a magyarországi közélet lehetséges alakulásáról faggassuk.

Nos, 2021-et nem annak az esztendőnek fogjuk majd elkönyvelni, amelyben minden helyreállt a COVID-helyzet után. A betegség és annak minden hozadéka, sok intézkedése még jó ideig velünk marad, ám az rajtunk áll, a mi egyéni döntésünk, hogy mindebből mit hozunk ki.

-Ha elhatározzuk azt, hogy beleállunk a saját energiáinkba és képesek vagyunk átlépni a saját korlátainkat, akkor kifejezetten jó esztendő is lehet 2021- mondja Gyöngyi. – Fontos, hogy az új évben engedjük el azokat a dolgokat, amelyekbe eddig kapaszkodtunk. Legyen az egy negatív ismerős, egy nemszeretem munka, vagy egy évek óta rakosgatott, de már nem használt holmi – ne ragaszkodjunk a továbbiakban semmihez sem göcsörtösen! Ha valamiből felesleggel rendelkezünk, osszuk meg másokkal, vagy ajándékozzuk el – a tárgyaktól való megszabadulással új, pozitív energiákat tudunk behívni az életünkbe.

A sorselemző arra is felhívja a figyelmet, hogy az idei év a másokért tenni akaró és képes emberek számára hozhat sikereket, míg az egyéni érdekeikért dolgozóknak, a pénz hatalma alatt élőknek inkább lefelé áldozik majd a csillagja. Az eddig méltatlanul a háttérbe szorított, egyébként tehetséges emberek jobban az előtérbe kerülhetnek – a most sztárnak kikiáltottak közül azonban sokan elbuknak, anyagilag és erkölcsileg is.

Sokakat érdekelne, mi várható az utazások terén, hiszen a tavasz lock down-t, majd a vírus második hullámát legjobban megszenvedő ágazatok egyike a turizmus volt. 2021 tavasza és nyara már hozhat némi engedményt és felszabadulást a sorselemző szerint, ám magát az utazást nem fogjuk tudni maradéktalanul élvezni, míg nincs széleskörű, általános védőoltás.

Az is jól látszik Gyöngyi szerint, hogy ebben az esztendőben már elindul az a folyamat, amely sok emberben változást kezdeményez a munka terén. Sokan lesznek, akik elkezdik kitalálni magukat és eddig még csak dédelgetett, vagy rejtegetett hobbijukból foglalkozást kreálnak, fejlesztenek maguknak. Lehet, hogy az ember most még angoltanárként dolgozik, ám pár év múlva profi műkörmössé válik – ezeket a lehetőségeket a 2021-es év alapozza majd meg számunkra. Ennek szükségességét egyébként a még várható tömeges munkahelyvesztés is elhozza, mondja Adorján Gyöngyi.

A lényeg az, hangsúlyozza a szakember, hogy rájöjjünk végre: ahogy eddig mentek közéleti és magánéleti dolgaink, az úgy az idén már biztosan nem folytatható. 2021 az empátia és a rendrakás éve lesz – az egyéni sorsokban és társadalmilag is. A sorselemző országos és nemzetközi tekintetben nagyobb politikai bukásokat és eddigi érdekszövetségi bomlásokat is jósol – ezek már 2020-ban elkezdődtek, s az idén felerősödnek, vagy lezajlanak. És felerősödik körülöttünk a technológiai forradalom – utóbbi vívmányai (pl. a robotizáció) minden bizonnyal izgalmas éveket garantálnak, Magyarországon, s Székesfehérváron is.

Képek és videók