Programkereső

A tigrisek már az Eufrátesznál vannak

  • 2015.10.29.

Már másfél éve léteznek és egyre többen vannak, mi az? Hát a Tigris és Eufrátesz, azaz a fehérvári társasjátékozók klubja.
2014 áprilisában alapították sokgyerekes családok és közép-, meg főiskolás fiatalok, akiket akkor már évek óta leküzdhetetlenül hajtott a társasjátékok imádata. Ami egyébként fertőző.
 

Havi egy alkalommal gyűlnek össze több tucatnyi társasjáték biztató társaságában a Tigris és Eufrátesz tagjai az Öreghegyi Közösségi Házban. Az asztalokon körbenézve nem is gondolnánk, hány fajta remek társasjátékot lehet itt kipróbálni, megszeretni, olyanokat is, amelyeket szülőként eddig még le sem mertünk venni a játékbolt polcáról, vagy csak külföldi katalógusokban láttunk. Stratégiai és tréfás nyelvi, a blöffre, vagy a szerencsére alapozó játékok egyaránt vannak itt, csak győzzük felfedezni őket! Az iskolás gyerkőcöknek és családjuknak valóságos aranybánya egy ilyen klub és ráadásul pénzbe se kerül, a részvétel és a játék ugyanis ingyenes.

 

Az egészet egy kellően komoly ember, a bíróként dolgozó Kozma Tamás Gáspár találta ki. Háromgyerekes apukaként feleségével, sőt szüleivel alapította a klubot, a kezdeti biztató siker fokozta lendületüket: ezt muszáj folytatni. Az ugyanis világosan látszott, hogy nem csak ők hozták a gyerekkorukból a társasjátékok szeretetét, hanem még sokan mások is a környezetükből. Hónapról-hónapra visszatértek és teljesen elvarázsolva, órákig társasoztak egymással. Tamás az öccsével gyerekkorukban több gyerekoperában szerepeltek, száz előadás után a gázsijukból rögtön egy újabb társasjátékot vettek, de az akkor csillagászati összegbe került Hadművelet kis bábuit és játékkatonáit még jó néhány napig csak nézegetni, meg rakosgatni merték, mielőtt valóban játszottak volna velük.

 

A Tigris és Eufrátesz október 31-én 14 órakor ismét klubot tart, de most különleges felhanggal: mint ígérik, a játékok során minden vesztes játékost kipingálnak Halloween tiszteletére és még egy gyertyát is meggyújtanak a lelki üdvéért. Viccet félretéve, az amúgy aznap tökös napot tartó Öreghegyi Közösségi Házban érdemes lesz délután a klubba is bekukkantani. És ha ügyes stratégák vagyunk valamelyik társasjátékban, bizonyosan tiszta arccal távozhatunk...

 

Fotó. Tigris és Eufrátesz FB-oldala