Programkereső

Hol adják a város legjobb forrócsokiját?

  • 2017.01.26.

A címbeli kérdést valószínűleg inkább úgy kellene feltenni: hol van az a jókedvű, rendszeresen összegyűlő társaság, amely minden 14-30 közötti fiatalt vár soraiba és mellesleg éppen azt kutatja, hol adják a város legjobb forrócsokiját? A közösségi szerveződések pártolójaként a Tele élettel most bemutatja a Life Cafet.

Ilyen vidámak a forró csokizások a Life Cafe-nál!

  Az elején voltak kisebb-nagyobb döccenők, de mostanra egy erős klubról beszélünk a Life Cafe esetében. A ma már egyesületként működő szerveződés gyakorlatilag 2008 óta létezik, az akkor még a Kodolányi János Főiskola apartmanházában működő klubot 2012-ben vette át a mostani csapat kemény magja.

- Először irodalmi megmozdulásokat szervezett a Life Cafe, s mikor újjászerveztük a csapatot, merült fel, hogy más jellegű programokat is szeretnének az emberek – mondja a kezdetekről az amúgy is ifjúsági programok körül bábáskodó Németh Blanka. Szépen lassan fejlesztettek, főleg eseményekben, mert állandó klubhelyük most sincs, de – magad uram, ha szolgád nincs - minőségi programjaiknak így is mindig találnak helyszínt. Havonta tartanak egy nagyobb rendezvényt, volt például retrójáték-napjuk az Új Nemzedék helyiségeiben, 80-100 ember mozgott a Bregyó-beli nagyszabású sportnapjukon, beszálltak a Heti Betevő egyik ételosztásába és szerveztek a fiataloknak önismereti tréninget. A programokon rendszeresen megforduló emberek – itt mindenki önkéntesen teszi bele a munkáját – úgy harminc fős kemény magot alkotnak, s jóval népesebb a holdudvar: az immár hagyományos évzáró nyári kerti partikon akár száz ember is megfordul. Február 17-én az Új Nemzedék irodában például karriernapot szerveznek: sikeres vállalkozók, nagy cégek operatív és fejlesztési vezetői beszélnek a fiatalok előtt álló karrierlehetőségekről, természetesen a felmerülő kérdésekre is válaszolva.

   Ha manapság kallódó fiatalokról beszélünk, vagy a koncertélményeken kívül más összehozó erőt olykor nem is nagyon látunk generálódni a korosztályon belül, ennek tükrében a Life Cafe egy szerencsés és működő ellentartó pontot jelent a helyi közéletben. Önkéntes, laza és mégis állandóságot biztosít, s a benne levők mindig igyekeznek valami jópofát, figyelemfelkeltőt tető alá hozni. Ezért is szúrt szemet egy eddig nem látott kezdeményezésük: ötödik hete keresik Székesfehérvár legjobb forró csokoládéját! A tömény, habos itóka persze csak ürügy arra, hogy a tagok, vagy a kívülálló érdeklődők összejöhessenek, beszélgethessenek, ismerkedhessenek. Legutóbb a Krém Kávézóban tesztelték a forró csokikat, élénk diskurzusba merülve. Mint a helyszínen lévő két önkéntes szervező, Tömösi Dorina és Nemes Gábor elmondták, a nyitott tömörülés elsősorban 14-30 év közötti fiatalokra számít, hiszen egyéb rendezvényeik is ezt a korosztályt célozzák meg. A lényeg, hogy az érdeklődők legyenek kíváncsiak egymásra, a korosztályukra, a többi pedig akár egy jó pohár forró csoki mellett is kibeszélhető.

  A további forrócsokizásokról rendszeresen készítenek Facebook-eseményt, érdemes hát figyelni a Life Cafe Klub oldalát és ha kedvünk van, akár csatlakozhatunk is.