Programkereső

Idősek világnapja

Ingyenes
Székesfehérvár önkormányzata hagyományosan zenés gálaműsorral köszönti a város szépkorú lakóit az Idősek Világnapja alkalmából. Idén október 1-jén, szombaton várják a közönséget az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, Váradi Eszter Sára és Keller János, valamint Kovács Áron szórakoztatja majd a vendégeket. A program ingyenes.

Az ENSZ 1991-ben rendezte meg első alkalommal az Idősek világnapját október elsején. Azóta a világ sok országában, így hazánkban is évről évre szerveznek programokat ebből az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre, arra, hogy tapasztalatuk, tudásuk révén hasznos tagjai a társadalomnak. Székesfehérvár minden évben gálaműsorral fejezi ki megbecsülését a város idős lakói iránt, akik munkájukkal méltán vívtak ki maguknak tiszteletet az elmúlt évtizedek során. A rendezvény célja a szórakoztatás mellett az, hogy a város köszönetet mondjon szüleink és nagyszüleink generációjának.

Az elmúlt években minden alkalommal sok száz vendége volt az Idősek világnapján rendezett programnak, a szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén is színvonalas műsorral várja a közönséget október 1-jén, szombaton 14 órára a már megszokott helyszínre, az Alba Regia Sportcsarnokba, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti a megjelenteket.

A műsorban elsőként Váradi Eszter Sárát és Keller Jánost hallhatja a közönség, a Vörösmarty Színház népszerű művészei klasszikus operettslágerekkel ajándékozzák meg a szépkorú vendégeket, akik ezután a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar összeállítását hallhatják. Az elmúlt több mint három évtized alatt a zenekar sok száz művet játszott, az indulóktól és reneszánsz táncoktól Bartókon át Bernsteinig, az igényes könnyűzenétől a filmzenékig – az Idősek napjára a 70-es, 80-as évek slágereiből, filmzenéiből válogatnak a Gáz utcai csarnok hallgatóságának. A fúvósok után tévés, rádiós műsorvezetőként is ismert színész-énekes, Kovács Áron lép a színpadra, aki nosztalgikus táncdalokkal szórakoztatja az Idősek világnapjának tiszteletére rendezett eseményen megjelent vendégeket.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Gáz utca 19.