Programkereső

A művészet templomai – Tutanhamon: A legújabb kiállítás

Mit rejt Tutanhamon maszkja? A fáraósír feltárásának 100. évfordulója alkalmából készült dokumentumfilm a pazar sírkamráról emlékezik meg. Az alkotás a világtörténelemben először teszi lehetővé, hogy nézők milliói közelről is szemügyre vehessék a fáraót.

Dokumentumfilm

Art Beats: Tutankhamun: The Last Exhibition
2022

Szereplők Iggy Pop
Rendező Ernesto Pagano
Premier 2022. május 19.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 20 perc

Mit rejt Tutanhamon maszkja? A fáraósír feltárásának 100. évfordulója alkalmából készült dokumentumfilm a pazar sírkamráról emlékezik meg. Az alkotás a világtörténelemben először teszi lehetővé, hogy nézők milliói közelről is szemügyre vehessék a fáraót. A film azokat a kivételes pillanatokat mutatja be, amelyek során a fáraó személyes használati tárgyai és az őt a túlvilágra kísérő luxuscikkek közül mintegy 150 elkerül korábbi helyéről, a Királyok Völgyéből, hogy a valaha szervezett legnagyobb szabású, az „Aranyifjúnak” szentelt kiállításon kapjanak helyet.

„Kérem Önöket, most tekintsék meg ezeket a felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékeket, még mielőtt örökre hazakerülnek Egyiptomba!” – tanácsolja Mostafa Waziry, az Egyiptomi Ókori Régészeti Leletek minisztere. Sandro Vannini, a Tutanhamonra szakosodott tárgyfotós tűéles, nagy felbontású, művészi képsorain szinte megelevenednek Tutanhamon kincsei. A termékeny Vannini végigfotózta az „Aranyifjú” teljes, több mint 5 400 leletből álló sírkamráját.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2022.05.19.csütörtök18:00
2022.05.24.kedd18:00
2022.05.30.hétfő18:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló