Programkereső

Adventtől karácsonyig - a Vox Mirabilis Kamarakórus koncertje

Ingyenes
Az est programja: részletek az Aranybulla korából és az Emlékév összművészeti produkciójából, valamint adventi-karácsonyi kórusművek. Köszöntőt mond és az Aranybulla Emlékév könyvtári programjait lezárja Lehrner Zsolt alpolgármester.

A Vox Mirabilis Kamarakórus az egyike Magyarország legaktívabb, legkreatívabb együtteseinek. Nevüket határon túl, csaknem egész Európában ismerik, zenei minősítésük: ARS MAGNA diploma. Az együttes összetartó, fizikálisan kemény teherbírású, mentálisan erős közösség, ahol együtt valósul meg a művészeti és a lelki élmény. Szolgálat-szeretet-egyetértés - ez új dimenziót és még nagyobb értéket ad a koncerteknek.

Elismeréseik:

Székesfehérvár Önkormányzata a „Pro Cultura Albae Regiae” díjjal fejezze ki köszönetét az elmúlt évek kimagasló művészi tevékenységéért.
Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége Tanácsadó testülete szakmai díját vették át, melyet a zenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el.
A Miniszterelnökség újonnan alapított Értékteremtő Közösségekért díját elsőként vehették át 2020-ban.

A kórus művészeti vezetője, karnagya Zemlényi Katica, aki Csengőszó és Fricsay Richárd zenei díjban részesült, 2021-ben megkapta a Magyar Kultúra Lovagja díjat is.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Köfém lakótelep 1.

Programajánló