Programkereső

Jambalaya – New Orleans a PARTon

Karneválok, zene és tánc – New Orleans nevét hallva legtöbbünknek ezek a szavak jutnak eszébe. A jazz szülővárosának is nevezett amerikai város hangulatát hozza el a Csónakázó-tó partjára a Jambalaya március 18-án, szombaton: a zenekar 18 órakor lép a közönség elé a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. 

A Jambalaya nevét az amerikai város jellegzetes, halakból és zöldségekből összeállított, igen sokféle változatban elkészíthető ételéről kapta – érzékletesen utalva ezzel arra a sokszínűségre, ami a mai napig megújuló, napjainkban már önálló zenei műfajnak számító New Orleans-i zenére jellemző. A zenekar 2005-ben alakult, a következő évben a Gödör klubban mutatkoztak be, majd a Merlin Színházban adtak nagy sikerű élő koncertet, amelyről felvétel is készült. 2023-ban legújabb, „Whatever Happens” című albumukat mutatják be.

A Jambalaya megalakulás óta hat lemezt adott ki, a zenekar számtalan sikeres itthoni és külföldi (Belgium, Németország, Hollandia) koncerttel örvendeztette meg a stílus, a New Orleans blues, soul, funky rajongóit. 2010-ben megkapták a Gundel Művészeti díjat. A saját szerzemények mellett stílushűen játszanak Bob Shad, Allen Toussaint, Junior Wells, Professor Longhair, Otis Redding, Dr. John, Fats Domino és Johnny Adams dalokat is. Sikerük forrása az is, hogy a Jambalaya tagjai nemcsak a New Orleans-i muzsika megszállott szerelmesei, de barátok is egyben: Nemes Zoltán – ének, billentyűs hangszerek, Bellák Miklós – gitár, Sóvári Tamás – trombita, Magda Zsolt – szaxofonok, Varga László – basszusgitár, Szabó Tamás – dobok.

A koncertre, amelyen a zene élvezete mellett akár táncra is perdülhet a közönség, 1200 forintért váltható belépő a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen a Fürdő sori épületben hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 óra között.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.