Programkereső

Jazzpéntek: Bágyi Balázs New Quartet

Ingyenes
Április utolsó péntekén ismét jazzmuzsika szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban: 28-án este héttől a mai magyar jazz egyik legsikeresebb formációja, a Bágyi Balázs New Quartet ad koncert a Fürdő sori épületben. A belépés ingyenes.

Áprilisban folytatódnak a jazzestek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, ahol legközelebb az Artisjus- és Gramofon-díjas jazz-dob előadóművész, zeneszerző, zenetanár Bágyi Balázs zenekarát hallhatja a közönség.

Az idén 10. születésnapját ünneplő Bágyi Balázs New Quartet zenéjében a post bop elemekből építkező, akusztikus, kortárs jazz dominál. A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, partnerei pedig a magyar jazz közép generációjának jeles képviselői: a Hollandiában végzett szaxofonos Soso Lakatos Sándor, a Junior Prima díjas zongorista, Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter.

A zenekar számos európai jazzfesztiválon fellépett az elmúlt években, de rendszeresen koncerteznek Kínában is – több éve tart együttműködésük a sanghaji Li Xiaochuan trombitással. 2016-ban Pocsai Kriszta énekesnővel közösen elkészített, Homage To Shakespeare című lemezüket a nemzetközi szakmai zsűri Gramofon-díjjal jutalmazta. A formáció repertoárja a zenekar névadójának szerzeményeire épül, aki 2016-ban az év zeneszerzője lett.

A  Bágyi Balázs New Quartet koncertje április 28-án, pénteken este hét órakor kezdődik, a programra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően ingyenes a belépés.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.