Programkereső

MintaKINCStár

Ingyenes
Sevella Zsuzsanna fejlesztőpedagógus, Gránátalma-díjas játékfejlesztő tárlatát Beszprémy Katalin a Népi Iparművészeti Tanács elnöke ajánlja a látogatók figyelmébe 2023. március 29-én 17 órakor.

Sevella Zsuzsanna törekvése, hogy a gyermekeket megismertesse népi hagyományainkkal, díszítő motívumaink formavilágával. Ezért dolgozta ki a MintaKINCStár programot és a részét képező foglalkoztató sorozatot, mely a mai kor igényeinek megfelelő köntösben tálalja őseink formakincseit úgy, hogy közben nem veszítik el eredeti jelentésüket.

  • 2015-ben a Hagyományok Háza által meghirdetett XVI. Élő Népművészeti Országos Kiállításra beadott tárgyait játék kategóriában arany oklevéllel díjazták, a 2021-ben beadott tárgyak Gránátalma-díjat kaptak.
  • 2022 augusztusában a Réka Darida Foundation és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által alapított Innovációs Díjban részesült.
  • A kiadványok és a módszer is bekerült a Fejér Vármegyei Értéktárba.
  • 2018-tól a módszer egy 30 órás és két 60 órás akkreditált pedagógus továbbképzésen tanulható a Hagyományok Házának köszönhetően.
  • A program bemutatkozott már többek között a pécsi Társasjáték Fesztiválon, a Magyarok Érdi Vásárán, a Hetedhét Hatvan Mesefesztiválon, a Magyar Népdal Napján és a Mesterségek Ünnepén is.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Köfém ltp. 1.

Programajánló