Programkereső

Királykúti Társalgó | A lámpaláz-szelídítő: beszédtechnika mindenkinek (Minden jegy elkelt!)

A nyilvános megszólalás sokak számára egyet jelent a szorongással, a lámpalázzal – de nem kell, hogy így legyen. A Királykúti Társalgóban október 26-án, csütörtökön 18 órakor Ruff-Kiss Ágnes beszédtechnika-tanár, kommunikációs tréner arról beszél majd az érdeklődőknek, hogyan lehet a beszédtechnika eszközeit használva uralni az ilyen helyzeteket.

Az előadásra minden jegy elkelt.

Izzad a tenyerünk, hevesen ver a szívünk, összeszorul a gyomrunk, és miközben még az arcunk is pirosba borul, alig jön ki hang a torkunkon, pedig mindenki ránk figyel. Ismerős a helyzet? Az emberek háromnegyede érez valamilyen szorongást vagy félelmet, amikor nyilvánosan, több ember előtt kell beszélnie: a lámpaláz fizikai és érzelmi reakciókat is kivált belőlünk, amelyeket azonban a beszédtechnika eszközeivel képesek lehetünk kontrollálni, sőt, akár a hasznunkra is fordítani.

A Királykúti Társalgó októberi alkalmán ehhez kapnak tanácsokat az érdeklődők. Ruff-Kiss Ágnes kommunikációs tréner, a Színház- és Filmművészeti Egyetem beszédtechnika-oktatója, a BeszédErő alapítója előadásában bemutatja, hogy a helyes artikuláció, a légzéstechnikák, valamint a szünetek miként tudnak segíteni abban, hogy az előadó magabiztosabbnak érezze magát, és így jobban is teljesítsen. A beszédtechnika nemcsak a hang minőségét és a beszéd érthetőségét javítja, hanem közvetlenül is hat a lámpaláz mérséklésére. A program résztvevői praktikus tippeket és technikákat tanulhatnak meg, amelyeket aztán a mindennapokban is alkalmazhatnak, például a munkahelyen vagy éppen az iskolában.

Ruff-Kiss Ágnes 2009 óta foglalkozik beszédtechnika-oktatással. Logopédus végzettségét az évek során dráma- és színházpedagógia területén szerzett diplomával egészítette ki. Vallja, hogy a beszéd személyiségünk része, ezért fontos, hogy hitelesen és pontosan fejezzük ki magunkat. A beszédtényezők számbavétele, a fejlesztési pontok és az erősségek tudatosítása, valamint önreflexióink egyaránt hozzájárulnak a beszédkivitelezés minőségi előmozdításához.

A rendezvény sajtónyilvános.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán u. 25.